PB Endemol Beyond en Voetbalprimeur.nl starten Youtube-kanaal

Endemol Beyond en het online sportnieuwsplatform Voetbalprimeur.nl lanceren gelijktijdig met de populaire Fifa 16 game een YouTube-kanaal met de titel ‘Koning Fifa’. Voor dit nieuwe kanaal zal meervoudig voetbalgame-kampioen Koen Weijland wekelijks waardevolle tips en tricks prijs te geven. Daarnaast daagt hij wekelijks een bekende voetballer uit de Nederlandse competitie uit in de hoop hem genadeloos van de digitale grasmat te spelen. 

Endemol Beyond is een initiatief van het mediabedrijf Endemol Shine Nederland en onderdeel van een wereldwijd online videonetwerk. Voetbalprimeur.nl is een entiteit als het gaat om online voetbalnieuws. Waar Endemol Beyond beschikt over een grote expertise als het gaat om videocontent, voorziet Voetbalprimeur.nl in een enorm bereik onder liefhebbers van voetbal.

Laurens Drillich, CEO Endemol Shine Nederland: ‘Toen we dit voorjaar Endemol Beyond lanceerden, spraken we daarmee het geloof in de toekomst van online video uit. We zijn trots dat we in samenwerking met Voetbalprimeur.nl opnieuw een YouTube kanaal lanceren. Het feit dat ‘Koning Fifa’ zonder enige vooraankondiging al binnen een dag 30.000 views heeft opgeleverd, heeft onze verwachtingen overstegen.’

Het online kijken naar games is zeer populair op Youtube. Ook Turner Broadcasting (eigenaar van oa CNN) heeft deze aangegeven games op tv te gaan broadcasten. Lenny Daniels (president Turner Sports) gaf aan dat eSports het snelst groeiende entertainments gerne in de wereld is en zij dit hierin een actieve rol in willen spelen. 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*