Paul Römer op De Perstribune


Paul Römer, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, is bezig aan zijn laatste weken als directeur van de NTR (o.a. Andere Tijden en Het Klokhuis). Na bijna acht jaar vindt hij het tijd voor iets anders. Römer, zoon van Baantjer-acteur Piet Römer, heeft een heel leven in Hilversum achter zich. In het verleden werkte hij lang samen met John de Mol. Met hem stond hij aan de wieg van onder meer Big Brother. Ook was Römer de man achter de legendarische De Grote Donorshow van BNN. Verder was de omroepdirecteur enige tijd commissaris van Ajax, waar hij de zogeheten Cruijff-revolutie van dichtbij meemaakte.

Marino Pusic, te gast in het sportuur tussen 13.00 en 14.00 uur, is trainer van FC Twente. Zijn opdracht: de vorige jaar uit de Eredivisie gedegradeerde oud-landskampioen zo snel mogelijk terugbrengen naar het hoogste niveau. Pusic is een in Bosnië-Herzegovina geboren Kroaat, die tijdens de oorlog in de jaren 90 naar Nederland vluchtte. Hij voetbalde onder meer bij De Graafschap en Go Ahead. Na zijn actieve loopbaan, begeleidde Pusic zeventien jaar lang moeilijk opvoedbare jongeren in het internaat van Harreveld. Al die tijd bleef hij als coach ook betrokken bij het voetbal. Vorig jaar volgde hij bij Twente de ontslagen Gertjan Verbeek op.

In De Perstribune zet mediakenner Ron Vergouwen deze week de opvallende omroepdirecteuren van Nederland op een rij. En hij staat stil bij de opmerkelijke mediagebeurtenissen van deze week.

De Perstribune wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.

De Perstribune – Zondag 3 februari van 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*