Patrick Kicken (Radio Veronica): ‘Liever Queen dan obscuur nieuw bandje’

Erik de Zwart heeft bij zijn Radio Veronica flink wat veranderingen doorgevoerd om de luistercijfers omhoog te krijgen: ‘Verandering van spijs doet eten’. Toch zijn niet alle luisteraars daar blij mee blijft op Radioforum.nl. Enkele luisteraars zijn de grijsgedraaide platen van Bon Jovi en The Police beu en willen meer differentiatie in de playlist. Volgens Radio Veronica-dj Patrick Kicken wordt door middel onderzoek onder luisteraars gekozen wat men het liefst hoort.

 Liever Queen
Patrick Kicken: “Ik start toch nog echt liever Simple Minds of Queen in dan een of ander obscuur nieuw bandje (ten tijde van 3FM moest ik vaak iets draaien ‘omdat dat afgesproken was met de platenmaatschappij in ruil voor een liveoptreden’). Een professionele sportpresentator mag wel een voorkeur voor voetbal hebben, maar zal toch ook met hetzelfde enthousiasme een korfbal wedstrijd moeten aankondigen. Dat is je baan.“

Concepten
Volgens de radiopresentator zit de gemiddelde Veronica luisteraar niet te wachten op hele ingewikkelde dingen, concepten of muziek: “Ik snap overigens wel dat ik voor sommige van jullie een beetje te simpel, makkelijk over kom, qua humor of items. Maar mensen laten we één ding niet vergeten: je moet je aanpassen aan je gemiddelde luisteraar. Je moet oppassen dat het niet te plat wordt, maar een valkuil is óók dat je te elitair wordt in je onderwerpkeuze of humor.”

Overlevingsmodus
Volgens Kicken moet je door de vele veranderingen Radio Veronica de laatste twee jaar als radio-dj oppassen dat je niet in een soort ‘overlevingsmodus’ schiet, waarbij je weinig risico’s durft te nemen en je niet meer uit de band durft te springen. 

Arrogantie
De laatste jaren zijn radio-dj steeds meer bekende Nederlanders geworden. Volgens Kicken loert het gevaar van arrogantie. Hij kreeg tijdens een interview met een Journalistiek-student te horen dat geen enkele andere radio-dj op zijn emails had gereageerd. Patrick Kicken wil een discussie starten hoe om te gaan met e-mails, berichten en verzoeken van luisteraars. 

Bron: RadioForum.nl 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*