Overzicht artiesten op NPO Cultura

NPO Radio 2 presenteert Joe Cocker, Roy Orbison & friends en De Dijk!

Ook in april duikt de NTR op het themakanaal NPO Cultura weer diep in 50 jaar popmuziek. Aan de hand van de actualiteit presenteren Leo Blokhuis en Andrew Makkinga in NPO Radio 2 presenteert… de mooiste concerten en documentaires. Deze maand o.a. Joe Cocker, Roy Orbison en De Dijk. Elke vrijdagavond om 23:00 uur op NPO Cultura.

De uitzendingen in APRIL op een rij:
vrijdag 7 april: Joe Cocker – Mad Dogs And Englishmen (120′)

De dag ervoor zendt Het Uur van de Wolf op NPO 2 de gloednieuwe documentaire Joe Cocker -Mad Dog uit. Aansluitend ziet u in deze aflevering de Cocker-concertfilm Mad Dogs And Englishmen uit 1971. Deze klassieker is opgenomen tijdens de Amerikaanse tour van Joe Cocker van een jaar eerder met een in allerijl opgetrommeld en even wild als bont gezelschap dat onder leiding stond van de eind vorig jaar overleden muzikant Leon Russell. Met o.a. ‘Delta lady’ en ‘With a little help from my friends’.

vrijdag 14 april: Roy Orbison & Friends – Black and white night (60′)
Het is ongelofelijk maar het is alweer 30 jaar geleden dat de man met de zonnebril, rock ’n roll-legende Roy Orbison, een avond optrad met een band van Elvis Presley aangevuld met zeer beroemde vrienden/fans als Bruce Springsteen, Elvis Costello en Tom Waits. Het achtergrondkoor die avond werd gevormd door o.a. Jackson Browne, Jennifer Warnes en Bonnie Raitt. Onlangs is dit unieke en uiteraard geheel in zwartwit opgenomen treffen uit 1987 opnieuw opgepoetst. Die nieuwe jubileumversie ziet u in deze aflevering.

Vrijdag 21 april: The Clash (60′)
Veertig jaar terug, in het grote punkjaar 1977, brachten de mannen van The Clash (de beste band die de punk voortbracht) in de maand maart hun woeste eerste single ‘White riot’ uit. Een maand later volgt het legendarische debuutalbum, waarmee ze de Sex Pistols ruim voor zijn. In deze aflevering een documentaire over opkomst en ondergang van deze legendarische band, in de Top 2000 van vorig jaar te vinden met 4 tracks waaronder ‘London calling’ en ‘Should I stay or should I go’.

Vrijdag 28 april: De Dijk (60′)
Deze Nederpophelden zijn momenteel bezig met hun eerste theatertour ooit genaamd Groef, waarbij ze nieuwe arrangementen spelen van hoogtepunten uit hun liedjescatalogus. Wij doken voor deze aflevering de archieven in voor de beste live-optredens van De Dijk. Verwacht klassiekers als ‘Bloedend hart’, ‘Als het golft (op Pinkpop 2000) en ‘Ik kan het niet alleen’ maar ook minder bekende krakers als ‘Onderuit’ en ‘Groot hart’. We beginnen toepasselijk met ‘Binnen zonder kloppen’, live in 1985.

NPO Radio 2 presenteert… op NPO Cultura
Elke vrijdagavond om 23.00 uur. (Herhaling op de zaterdagavond erna om 20.30 uur)

NPO Cultura
NPO Cultura, het themakanaal voor kunst, cultuur en documentaires, is op televisie te zien via Ziggo (kanaal 222) en KPN (kanaal 170). Of via www.npo.nl/cultura

Over de presentatoren
Leo Blokhuis is elke zondagavond op NPO Radio 2 te beluisteren in het programma Blokhuis. www.nporadio2.nl/blokhuis

Andrew Makkinga is maandag tot en met donderdagavond te beluisteren op themakanaal NPO Soul & Jazz. www.nposoulenjazz.nl/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*