Overname streamingdienst Pathé Thuis door Pathé Theaters

Steeds vaker komen films (vrijwel) direct uit op zowel een streamingdienst als de bioscoop. Pathé Theaters haakt daarop in en heeft daarom Pathé Thuis, de grootste TVOD-streamingdienst van Nederland overgenomen.

Pathé Theaters en Pathé Thuis hebben al dezelfde naam, maar behoren niet tot het hetzelfde bedrijf. Pathé Thuis is in 2011 opgericht vanuit Pathé Theatres en opereert sinds december 2014 zelfstandig. Pathé Theatres heeft altijd een minderheidsbelang behouden.

Pathé Theatres en Pathé Thuis zijn vanaf 2014 altijd met elkaar verbonden gebleven. . Door het sterk veranderende speelveld, met name tijdens de afgelopen corona periode, is het voor Pathé steeds belangrijker geworden om filmliefhebbers ook thuis te bereiken. 

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé Theatres, zegt hierover:

“Pathé gelooft sinds 1896 in het verbinden van mensen door film. Daarom wil Pathé de filmbeleving vanuit de bioscoop verbreden met thuisbeleving. Hierdoor kunnen wij maximaal inspelen op de behoefte van de consument, en wordt een nòg ruimer aanbod films beschikbaar voor een groot en breed publiek. Nationaal en internationaal, blockbusters en arthouse-films. Voor (inter)nationale distributeurs ontstaat bovendien een uitgebreid filmplatform, onder het krachtige Pathé-merk, zodat zij hiermee één lokale sterke partner krijgen voor het lanceren van films.”

Thomas van de Weerd, Algemeen Directeur Pathé Thuis: 

“Zeven jaar na onze verzelfstandiging is Pathé Thuis weer terug bij de familie waar wij de eerste stapjes gezet hebben. Ik kijk enorm uit naar een intensievere samenwerking met Pathé en naar de kansen die hieruit voortvloeien, voor beide teams, filmdistributeurs en filmliefhebbers. Samen zijn we nog beter in staat om door te groeien.”

Pathé Theatres is met 29 theaters en 245 schermen marktleider in de Nederlandse bioscoopmarkt. Pathé Thuis biedt een catalogus van 4.400 films en verhuurde in 2021 meer dan 5 miljoen films.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*