Oud-verslaggever Bep van Houdt schenkt zijn Reportophone-set

Oud-sportverslaggever Bep van Houdt heeft onlangs zijn koffer met reportophone-set overgedragen aan Beeld en Geluid. Van Houdt heeft met zijn koffertje de hele wereld rondgereisd om verslag te doen van verschillende grote sportevenementen. Voor onder andere NOS Langs de Lijn verslaat van tal van sporten, maar houdt zich vooral bezig met zijn specialiteit en grote liefde, de tennissport.

Toen Bep van Houdt enkele maanden geleden deelnam aan de radiorondleiding tijdens zijn bezoek aan Beeld en Geluid keek hij zijn ogen uit in de depots. Bij het zien van alle mooie oude radiotoestellen dacht hij: “Ik heb thuis ook nog wel iets leuks op zolder staan.” Het koffertje verdween op zolder toen Van Houdt in 1992 besloot dat hij genoeg had van al het rondreizen en stopte met radio maken.

De koffer bevat een reportophone-set waarmee Van Houdt op locatie live verslag kon doen van sportevenementen. Dankzij de draagbare zend- en ontvangstset was er geen telefoonverbinding nodig. Dit maakte het mogelijk om werkelijk overal radio te maken! In de koffer zit ook één van de eerste headsets, omdat Van Houdt de losse microfoon “al snel zat was.”

Lees meer avonturen van Van Houdt en zijn koffertje!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*