Opname Tussen Kunst en Kitsch vanuit het Rijksmuseum

Het is een unicum in de lange geschiedenis van het AVROTROS-programma Tussen Kunst en Kitsch. Nooit eerder streek het team neer in het Rijksmuseum in Amsterdam. Maar om te vieren dat het programma maar liefst 35 seizoenen bestaat, komt daar verandering in. Bezoekers kunnen tussen Hollandse Meesters als Rembrandt en Vermeer hun schatten van zolder laten taxeren tijdens een speciale avondopenstelling op zaterdag 2 juni.

De grote tafel waar de belangrijkste vondsten worden getaxeerd, komt pal voor de Nachtwacht te staan. Een iconische plek voor een gedenkwaardige en feestelijke uitzending.

Presentator Frits Sissing: “Bij zowel het Rijksmuseum als Tussen Kunst en Kitsch gaat het om het verbinden van mensen, kunst en verhalen met historische en persoonlijke waarde. Zowel het programma als het museum zijn juist daardoor aantrekkelijk voor een breed publiek. Ik ben dan ook ontzettend blij dat we ons jubileum bij het Rijksmuseum kunnen vieren.”

Omdat het Rijksmuseum zeven dagen per week geopend is, is nu eenmalig gekozen voor een avondopname op zaterdag 2 juni. Aangezien de opnames normaal gesproken doordeweeks en overdag zijn, geeft dit ook een nieuw publiek de gelegenheid hun voorwerpen te laten taxeren. Er is een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar voor deze avond, waarop de Kunst én Kitsch gevierd wordt. De jubileumuitzending is in het najaar te zien.

Opnames op zaterdag 2 juni van 18.00 uur 23.00 uur in het Rijksmuseum. Meer informatie en toegangskaarten via www.avrotros.nl/tussenkunstenkitsch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*