
De nieuwe Videoland-documentaire The TMF Story zorgt voor flinke ophef nog vóór de eerste aflevering is uitgezonden, meldt De Telegraaf vandaag Oprichter Lex Harding en voormalig TMF-vj Glaze keren zich tegen de makers. Volgens Harding wordt hij ten onrechte neergezet als iemand die betrokken was bij racisme en seksisme tijdens zijn periode bij de zender. Glaze stelt dat hij is gebruikt om het imago van TMF “wit te wassen”.
Harding, die aanvankelijk meewerkte aan de docu, trok later zijn medewerking in nadat hij een definitieve versie zag waarin hij negatief wordt neergezet. Hij beschuldigt producent Het Volk van het schenden van afspraken en overwoog juridische stappen. Ex-vj Glaze wil inmiddels helemaal uit de documentaire worden geknipt. Diverse voormalige TMF-vj’s wilden geen commentaar geven over de kwestie.
Volgens RTL en producent Het Volk biedt de docu een gebalanceerd beeld van de iconische muziekzender. Toch zijn diverse betrokkenen het daar niet mee eens, waaronder ook mediawetenschapper Jaap Kooijman, wiens bijdragen uit de uitzending zijn gehaald.
Bron: De Telegraaf
TeamHarding. Jaren geleden werd er niet naar getaald maar nu wordt alles onder een vergrootglas gelegd en onder het kopje ‘niet-woke’ geschaard. Maar ja, ik had ook niet anders verwacht van Videoland/RTL Woke.
Uitgerekend RTL (The Voice) gaat virtue signalling over iets van 30jr terug. Ik kijk uit naar de docu over the voice, eens zien of dat ook zo kritisch is
Niemand weet nog wie Glaze is, dat is nog het mooiste. Waarom is/was ze überhaupt in de docu te zien?
Onnodige reactie, door Glaze is Hip Hop en Rap bekend geworden in Nederland. Dus dat niemand hem misschien nog kent van de nieuwe generatie maar al de 15 jarige en ouder van de jaren 90 weten echt wel wie Glaze is. En hij zou zeker een plek in de documentaire moeten krijgen. Hij heeft de grootste rapper en hip hop artiesten te gast gehad. Maar misschien niet jouw genre! Maar hij heeft zeker een Seat at the table verdiend! Maar ja media wereld hè!
Zeker wel dat het mijn genre is. Dan heb ik niets gezegd maar, ik dacht dat hij Skate heette. Haha lang geleden al.
Glaze is een hij. Die presenteerde de hip hop en rap programma’s.
Een documentaire over dwdd maken en dat Matthijs dan gaat klagen; Ik word wel erg negatief neergezet.
Hahaha.
Hmm. Tis een idee?
Best ingewikkeld om als nog niet kijker een mening te krijgen van iemand die heeft meegewerkt aan de documentaire. Je krijgt frames voordat je wat hebt gezien. Waren de makers vooringenomen? Hadden ze geruchten gehoord die ze niet echt hard konden maken? De meeste media affaires kwamen naar buiten via de krant en uiteraard BOOS, maar dat laatste was geen documentaire over de makers van The Voice.
Die Kooijman heeft nog een boek geschreven over TMF, raar dat de makers zijn quotes niet meenemen.
Lex Harding is een held en een visionair. Altijd dat woke gezeik. Had dat dat meteen aangekaart toen het gebeurde niet 30 jaar na dato. Zum kotsen. Rtl is weer uit op een rel. Wat een smerige doortrapte hufters zijn dat toch.
Wat is het probleem, het is zeiken om het zeiken. We hebben het hier over zo’n 30/35 jaar geleden, andere tijden. Was het goed? Nee.. kunnen we er iets van leren? Ja. Maar om nu overspannen hysterisch te doen.. kom op wokies.
Dat is precies de bedoeling van woke. Ophef creëren en zorgen dat dan er groepen tegenover elkaar komen te staan.
Inderdaad, sommige hadden al een oordeel gevormd op basis van de reacties, terwijl de documentaire nog niet te zien was.
Ik heb die inmiddels gezien, en het is voor de kenners die het hebben meegemaakt best leuk. Een mooie terugblik hoe het allemaal begon in een bijzondere periode. Improviseren, hard werken met weinig middelen, grote artiesten die over de vloer kwamen, de strijd met MTV en VJ’s die sterren werden. Een mooi stukje Nederlandse muziekgeschiedenis.
2 quates die in die ophe uitvergroot worden: een grapje van een medewerker over “apen-muziek” (soul) en Lex Harding die gezegd had “die dame met dikke tieten (Fabienne), die moeten we hebben”. Lekker boeiend, we praten over 1995.
Ik denk dat nu toch heel wat kijkers het hebben gezien die dat niet van plan waren en misschien nog nooit van TMF hadden gehoord.
Zelf vond ik het eerste deel interessanter met de eerste geichten VJ’s die inmiddels iedereen kent. Het tweede deel na 2000 met nieuwe gezichten heb ik niets mee.