Ophef over dure talkshow Jinek ten tijde van bezuinigen

De nieuwe talkshow van Eva Jinek, die vanaf 2 september uitgezonden wordt vanuit De Hallen Studio’s in Amsterdam, heeft al voor controverse gezorgd. AVROTROS bevestigde dat de show vanuit Amsterdam komt omdat deze locatie beter aansluit bij de culturele focus van het programma. Echter, dit brengt per seizoen bijna 2 miljoen euro extra kosten met zich mee. Dat meldt AD vandaag.

Volgens de NPO klopt die berekening niet, al zijn er natuurlijk wel extra kosten gemoeid met de andere locatie.

Critici wijzen erop dat de NPO 100 miljoen euro moet bezuinigen en noemen het verplaatsen van de show naar Amsterdam onnodig en duur. BNNVARA heeft aangegeven dat het efficiënter zou zijn om de studio in Hilversum te delen, zoals bij hun talkshow Sophie & Jeroen. De NPO heeft echter ingestemd met de verhuizing, ondanks de hogere kosten. De betrokken partijen zullen de constructie na het eerste seizoen evalueren.

25 Comments

 1. Is toch werkelijk niet te geloven dit.
  En natuurlijk weer uit Amsterdam zodat alle usual suspects weer aan kunnen schuiven met hun linkse praatjes, blablabla

  • Dus dat. En nu framen ze het als ‘vanwege de culturele focus’ maar uiteindelijk krijg je toch weer dezelfde items voorgeschoteld met dito talking heads. Dus vraag me af waarom dit niet gewoon uit Hilversum kan!

   • Ze wil een soort DWDD terug brengen maar dat kan meisje Jinek helemaal niet, daar is ze toch teveel een ‘ijskast’ voor om die gezellige oom die Matthijs speelde te kunnen evenaren en met succes, van wat er daarna ook allemaal bekend geworden is over hem. Dus ik laat me niets wijsmaken wat dat aan gaat inderdaad.

    • En daarnaast is het schaamteloos om heel geld uit te geven waar je privé niet over kunt beschikken.En dan moeten het over hebben de vele inwoners van Nederland die moeten leven van een zeer lage uitkering en moeten gebruik maken van de voedselbank.En dan het genoegen moeten hebben om naar een presentator van vrouwelijke afkomst,die miljoenen euro’s heeft verdient,en totaal geen gebruik zal maken van de voetselbank-keten,en nu natuurlijk haar bankrekening weer met vette cijfers ziet groeien.Mijn vraag is-in wat voor Narcistische Maatschappij zijn we als kijkers van de NPO terecht gekomen?.Ikke Ikke Ikke voel mij heel belangrijk geworden,om mijn gevoelens met u te kunnen delen,en daaruit ontstaat een contradictie in verschillende diffirentiatie in de kijkers samenlevings-verbanden.En daarmee is het belangrijk via mevrouw.Jinek om daarmee in een rustige levens-verwachting door te kunnen genieten van: Steenrijk en Straatarm,en de beleving dat je gebruik kunt maken van de voedselbanken,en daarmee kan de blijheid van je gezicht stralen.En in zoals we vroeger blij mij werden gemaakt:IN HET HIERNAMAALS ZAL JE GELUKKIG ZIJN,EN ALS MAN ZIJNDE,DE ENGELEN JE VEEL VREUGDE GEVEN,EN JE OMARMEN MET DOORZICHTIGE GEWADEN,JE WAANT IN HET PARADIJS.IN DAT IK ALS 80 JARIGE,DAT ALS HET KAARSE UITGAAT TOCH HEEL GOED TERECHT ZAL KOMEN.Jelle zal wel zien,ik vertrek naar paradijs,en je leef nog lang en gelukkig.

    • Oh maar wacht even Erwin! Dit is een versie van DWDD, alleen staat voor ‘De Wereld Doet Dom’. Klein verschil, groot bedrag.

 2. En wat is haar aandeel in de Tomelose vaak weinig zeggende Talk Show TV praatprogramma,en worden natuurlijk weer de bekende poppetjes weer voor de Camera gehaald?.Want het wel onderwerpen blijven die meer passen bij haar gedachtengoed en Journastieke denk-patronen.Maar het zal wel weer niet gaan,over de nieuwe Energie-bronnen, en de ontwikkelingen van de nieuwe generatie Robots,die heel veel taken kunnen overnemen,en ook het nieuwe toekomstige betaal-systemen,die in de Aziatische landen al beschikbaar zijn.Via:youtube.nl (tik in) Boston Dynamics Robot,maar over waterstof en de ontwikkeling daarvan Bronvermelding Waterstofmagazine.nl De ontwikkeling van meer Waterstof aandrijvingen,maar ook als nieuwe Energie opwekking.Het zal wel weer kunnen gaan over de lang uitgemolken onderwerpen,zoals politiek/maatschappelijke onderwerpen en natuurlijk kunnen de BN-ers niet achterblijven met hun liefdes-baby’s,en hun bekende relatie problemen etc. etc.Maar er zit gelukkig een uitzetknop op mijn OLED platte TV scherm.Maar ik zal wel kijken naar dit duurbetaalde presentatie van veronderstel ik van zeer inhoudelijke vraagstukken.

  • En natuurlijk het nieuws van de dag, wat je daarvoor al uitgebreid in het nieuws en in Een Vandaag voorbij hebt zien komen, want de geilheid om ‘urgent te zijn’ blijft natuurlijk. En s’ avonds later krijg je hetzelfde gelul in de ruimte nog een keertje in dat nieuwe ultra linkse showtje van Sophie/Jeroen of wie dat ook allemaal gaan presenteren.

 3. Dus omdat het programma uit Amsterdam komt ipv Hilversum kost het per seizoen 2 Miljoen extra??

  Zijn het gouden kabels die ze uitrollen? Dat slaat echt nergens op.

 4. Al die talkshows is een pot nat… net hetzelfde als de ochtendshow en middagsshows op de radio.
  Zie je wel weer op Joe met C&S…. past totaal niet dat kindershow op Joe.

 5. Ophef over dure talkshow Jinek ten tijde van bezuinigen,typisch NPO en maar klagen over de bezuinigingen die eraan komen, en terecht het is zo makelijk om met belastinggeld te strooien, met dit commentaar een mooie start toch.

  • Waarom De Hallen?
   De RTL studio bij Artis wordt pas om 22.00 uur gebruikt. Kan Jinek mooi gebruiken tussen 19.00 en
   20.00 uur.

  • Veel vertrouwen in nieuwe talkshow van avrotros want cultuur hè. Rijdt er elke dag een wagentje met regie en camera’s en cameramannen en vrouwen natuurlijk heen en weer nee toch kan me niet voorstellen dus vanwaar die miljoenen extra.Misschien even de reden van het verdwijnen van Op1 even bespreken? Er wordt wel gerecycled want de Rolodex is van Op1 meegegaan naar Jinek. Op1 was toch verschrikkelijk vinden jullie ook niet lieve kijkertjes,wij weten exact wat goed voor u is en hoe u moet denken en waar jullie morgen over praten bij het havermelk koffiezetapparaat. Mooi hè..

  • Bestuursleden van omroep Ongehoord Nederland hebben in strijd met het eigen beleidsplan tienduizenden euro’s extra vergoeding ontvangen, schrijft NRC. De hogere beloningen waren onder meer voor omroepdirecteur Arnold Karskens en beoogd PVV-minister Reinette Klever, zakelijk directeur.

   Om deze hogere bezoldiging mogelijk te maken is vorig jaar juli een statutenwijziging doorgevoerd door de Omroepvereniging Ongehoord Nederland, blijkt uit gegevens die NRC opvroeg bij de Kamer van Koophandel. Het salaris is daarmee niet langer gemaximeerd op de helft van de Balkenendenorm, waar ON zichzelf op vastlegde toen ze het bestel binnen kwam.

   De Balkenendenorm was in 2023 223.000 euro, de helft daarvan is 111.500 euro. Volgens het jaarverslag 2023 verdiende Karskens 150.547 euro. Klever ontving 140.045 euro en bestuurslid media Peter Vlemmix 135.145 euro. Deze bedragen zijn inclusief belastbare onkostenvergoedingen. Het wettelijk bezoldigingsmaximum voor bestuurders van een aspirant-omroep is 158.000 euro, daar zit Karskens bijna aan.

   ad.nl

   • Over de hoge vergoedingen van Karskens en Klever wordt door Spreekbuis niet bericht. Maar we krijgen nog genoeg circuscabaret de komende tijd en daar heb ik Spreekbuis niet voor nodig, wel de kwaliteitskranten …

 6. Veel vertrouwen in nieuwe talkshow van avrotros want cultuur hè. Rijdt er elke dag een wagentje met regie en camera’s en cameramannen en vrouwen natuurlijk heen en weer nee toch kan me niet voorstellen dus vanwaar die miljoenen extra.Misschien even de reden van het verdwijnen van Op1 even bespreken? Er wordt wel gerecycled want de Rolodex is van Op1 meegegaan naar Jinek. Op1 was toch verschrikkelijk vinden jullie ook niet lieve kijkertjes,wij weten exact wat goed voor u is en hoe u moet denken en waar jullie morgen over praten bij het havermelk koffiezetapparaat. Mooi hè..

 7. DAN KAN ZE GELIJK HEBBEN OVER DAT DE DUITSE REGERING NIET EEN STROONETDEEL ZAL OVER NEMEN EN ZAL DE NEDERLANSE REGERING EXTRA 25 MILJARDEN KOSTEN,VAN DE TENNET DIE ZOWEL HET NEDERLANDSE EN EEN DEEL VAN DUITSLAND BEHEERST.EN DE DUITSE REGERING HEEFT EEN ENORME BEGROTINGS TEKORT.LAS IK VANMORGEN.

 8. TVkijker:vandag gelezen: De verkoop van de Elektroauto’s in de gebonden EU landen,zijn sterk en dramatisch gedaald.en in in de verkoop daarvan vooral in Duitsland.Het is zoals ik al vaker beaamden,dat het weer een hype is geweest,net zoals de zonnpanelen worden aangeraden.En vooral met de motivatie,goed voor het milieu/klimaat,en ook voor het terug kunnen leveren van de opgewekte Energie.Vooral de miljarden investeringen voor de productie en de verkoop daarvan van E-Auto’s,hebben gezorgt voor de steeds teugkerende stroomnet-uitval,het bekende BLACKOUT.Vooral die E-auto’s reclame’s/doel einden tussen de TV programma’s.Schakel ik gelijk het geluid uit.En daarnaast steeds moeten aanhoren via RTL 4 bij de weersverwachtingen: de zonnekracht zorgen voor meer Energie via de zonnepanelen,en ook als er veel wind staat,dan leveren de wind-turbine’s heel veel Energie op.Maar als de zon niet zal schijnen,en er geen wind is,dan kan er een groot Energie-probleem kunnen ontstaan.En daar kan mevr. Jinek het ook over hebben?.Maar de inwoners van de EU gebonden lidstaten,worden steeds meer van bewust,van die verschrikkelijke werkomstandigheden voor het Delven van de noodzakelijke grondstoffen voor het maken van de lithium-batterijen.Via de zéér corrupte landen,waar Menschen-Rechten totaal niet gelden!.En vooral de Duitse Publieke/Deelstaat/Commerciele TV omroepen geven regelmatig door,de juiste exakte gegevens,inzake het kunnen ontploffen van de SAPARATOR die door kort-sluiting de Lithium-batterijen kunnen laten ontploffen.Maar het plaatsen van de E-Auto’s in de ondergrondse parkeer-garage’s enorme ravage’s kunnen veroorzaken.Via: youtube.nl (tik in) Stadt verbietet Elektroautos im Tiefgarage:Brandgefähr.En zou een enorme uitdaging worden voor mevr. Jinek om dat onder de aandacht te brengen.Maar de hoofd-redactie zal wel beslissen.

 9. DAARNAAST MOETEN ER 10.000 DUIZENDE TRANSFORMATOR HUISJES WORDEN GEPLAATS IN DE WIJKEN,OM AAN DE KOMENDE JAREN AAN DE OPMARS VAN ENERGIEVERBRUIK TE VOLDOEN,EN WAAR JE DIE DUIZENDEN ELKTROTECHNEUTEN VANDAAN?.VANDAAR DE UITVAL EN DAT PLAATSELIJKE STROOMNET-UITVAL BETEKENEN.EN WIE ZIJN DE VERANTWOORDELIJKE VOOR DEZE NIEUWE BLAMAGE,150 MILJARD EURO MOET TOT 2050 GEINVESTEERD WORDEN,EN DE VERVANGENG VAN VOORAL IN MIDDELSPANNING VAN 110KV WISSELSTROOM.EN̈ DAT HEET TUNNELVISIE.EN KAN OOK EEN ONDERWERP ZIJN VOOR JINEK?.

 10. Vandaag gelezen Kamervragen over de extra geld uitgaven voor de TV uitzending van Jinek in de nieuwe Hallen en niet in Hilversum.En dat is weer een voorbeeld als je niet uut eigen financiële middelen moet bekostigen,maat wel uit de verplichte omroep-bijdrage van de Inwoners van Nederland.Advies kijk niet naar de zwaar bekostigen Talk -Show-TV Praatprogramma.Maar wie ben ik om dat te bepalen!.Het gaat weer om de kijkcijfers

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*