Op weg naar een trusworthy digital repository

Met meer dan een miljoen uur aan audiovisueel erfgoed om te bewaren en uit te leveren is digitale duurzaamheid een belangrijk thema voor Beeld en Geluid. Digital preservation officer Annemieke de Jong is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van strategisch en tactisch beleid voor het lange termijn behoud en de duurzame toegankelijkheid van de collecties in het Digitaal Archief van Beeld en Geluid. In een Engelstalig interview in het blad AV Insider vertelt zij over alle uitdaging die Beeld en Geluid tegenkomt op weg naar het worden van een ‘Trustworthy Digital Repository’. 

 Lees hier het volledige artikel

Ondertussen is er al veel bereikt. Er zijn beleidsplannen geschreven die ook de vereisten voor het archief bevatten volgens het OAIS-model (Open Archive Information System). Deze zijn ook gebaseerd op onze hoge kwaliteitscriteria voor ons digitale AV-archief. Daarnaast is er een Information Model opgesteld waarin workflows en preserveringsmetadata gedefinieerd worden.

Lees het volledige artikel om te kijken wat dit model precies inhoudt, hoe we de integriteit en authenticiteit van onze bestanden waarborgen en over nieuwe uitdagingen in de toekomst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*