Ook Tineke de Nooij en Bas van Teylingen weg bij Radio Veronica

Tineke de Nooij heeft aangekondigd dat ze dit weekend voor het laatst te horen zal zijn op Radio Veronica. Ze maakte dit nieuws bekend via Facebook. Een van de redenen voor haar vertrek is de geplande verhuizing van Radio Veronica en de wens van de nieuwe eigenaar, Mediahuis, dat ze haar programma live gaat uitzenden.

De Nooij was verrast toen ze haar laatste programma opnam, omdat ze niet op de hoogte was van het besluit van de nieuwe eigenaar om geen externe studio te huren. Ze is niet de enige die vertrekt bij Radio Veronica; eerder deze week kondigde Bas van Teylingen zijn vertrek aan en Rob Stenders legde zijn functie als zendermanager neer.

38 Comments

  • Ik heb het idee dat mediahuis zijn eigen glazen aan het ingooien is. De dj,’s worden gedwongen of verbreken zelf hun contract bij hun werkgever. Dit is een slechte ontwikkeling. Terwijl radio Veronica de beste omroep van Nederland was. En tegenwoordig źijn er teveel radio zenders in de ether.

  • Precies.
   Prettige stem,veel kennis.
   Laat haar van toegevoegde waarde zijn zolang ze wil en kan.
   Ik wens Tineke nog een mooie kans toe om haar vak te blijven uitoefenen.

  • Nou, mevrouw heeft de respectabele leeftijd van 80 bereikt. Dan mag ze wel met pensioen en plaats maken voor nieuw talent. Voor het geld hoeft ze het allang niet meer te doen!

 1. Goeie actie, Mediahuis! Nog even, en er is van Radio Veronica niemand meer over. Het toont aan dat jullie geen flauw idee hebben waar jullie mee bezig zijn!

 2. Hopelijk maken ze van Veronica weer een leuke zender met leuke deejays
  die niet te veel lullen.
  Ik lees net dat de twee kleuters naar Joe komen.
  Jammer Joe was tot nu toe een verademing.
  Geen gelul en veel muziek. Zodra die twee er zijn switch ik weer naar Nostalgie plus

 3. Allemaal door een regeltje van maximaal 3 zenders per eigenaar.

  Waarom koop je überhaupt Radio Veronica als je letterlijk elke dj eruit knikkert en ook het muzikale beleid wil veranderen.

  Ze hadden ook gewoon 20 miljoen kunnen bieden en er iets nieuws op kunnen zetten. Veronica was denk ik nog beter af als DAB+ only zender onder Talpa.

 4. Ik weet nog wel een werkplek voor Tineke ,Radio Caroline of bij Radio Seagull bij 1 van die 2 ex zeezenders is vast wel een plek voor onze Tinus .Ze heeft een enorme radio ervaring en spreekt goed Engels,weet veel van muziek.Dat die Belgen zo met Veronica omgaan ,had ik niet verwacht.Geen verstand dus van de ,,Veronica,geschiedenis. Wat gebeurd er nu met Vintage Veronica? Ook maar naar de ,,knoppen helpen denk ik .Lekker bezig ,stel domme Belgen ,nog dommer dan ik dacht.
  HENK

 5. Ik heb het idee dat mediahuis zijn eigen glazen aan het ingooien is. De dj,’s worden gedwongen of verbreken zelf hun contract bij hun werkgever. Dit is een slechte ontwikkeling. Terwijl radio Veronica de beste omroep van Nederland was. En tegenwoordig źijn er teveel radio zenders in de ether.

 6. Nu Tineke ook al weg bij Veronica. Allemaal de schuld van die Belgen ,die niets met de naam Veronica hebben . Het draaid allemaal weer om geld. De icoon Tineke mag niet van de radio verdwijnen.!! Ga samen met Ad Bouman naar 192 Radio,dat toch al onder zijn beheer staat,en ga daar gewoon verder met je mooie programma Tineke. Ad en jij ,kennen mekaar al vanaf de jaren 60, uit de zeezendertijd. Misschien is dit de oplossing, ben je van al dat gezeur en gedoe af.

  Jos

 7. Joost den Draaijer Tineke Lex Harding Adje Bouman Juul Geleick Rob Out Tom Collins Hans Mondt Stan Haag Chiel Montagne Klaas Vaak Frans Nienhuis Gerard de Vries Wil Luikinga Jan van Veen Eddy Becker
  Dit waren de Veronica dj’s waar ik mee opgroeide. En ik zou graag voor het huidige Veronica een radioprogramma willen presenteren met als basis hun manier van radiomaken tussen 1966 – 1974. Tineke draaide vorig jaar mijn laatste single in haar programma.

 8. Tineke haalde Cornelis Vreeswijk terug naar Nederland voor een concert. Schrijf ik dat goed? Hier was hij vergeten en in Zweden wereld beroemd. Alleen daarom al is ze een heldin. En het bewijs dat ook vrouwen in radioland succes kunnen hebben.

  Ps. Pieter je vergeet er 1. Bart van Leeuwen.

 9. Veronica naar echte muziek luisteren geen gepraat .Net op zee muziek en nog eens muziek.De Radio luisteren ik niet meer naar heb het internet heerlijke nieuwe muziek .Niet jaren die oude muziek luisteren maar vernieuwing op de Radio.Ik zeg vernieuwing op Radio en tv zie hoe veel de wereld is veranderd. We hebben zo zo veel culturele in Nederland ga draai op draaide de Radio zal weer leuk worden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*