‘Ook seksuele intimidaties in omroepwereld’

Na het Weinstein-seksschandaal in Hollywood laat ook oud-TROS-omroepster Anneke Bakker (66) weten dat seksuele intimidaties binnen de omroepwereld geen onbekend fenomeen zijn. Ze kreeg van diverse omroepers steunbetuigingen.

In het Algemeen Dagblad heeft zij aangegeven dat zij 35 jaar geleden door een leidinggevende van de TROS werd lastiggevallen. AVROTROS heeft inmiddels aangegeven zeer veel respect te hebben dat ze dit nu naar buiten brengt.

Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker schreef in zijn boek ‘Primeurjagers’ al over seks binnen de omroepwereld. ‘Waar macht en ambitie samenkomen, gaan de broekjes al snel uit’, aldus Den Aantrekker. In dit boek beschrijft hij gedetailleerd de uitspattingen op de Gooise Matras: cocaïne- en seksfeesten in een villa in Laren waar omroepmedewerkers en muzikanten elkaar vermaakten.

Ook Marianne Zwagerman heeft dit onderwerp in haar BNR-column van deze week besproken. ‘Op die schaal gaat het er nu misschien niet meer zo wild aan toe in Hilversum, maar na ruim vijftien jaar werken in de mediawereld en mijn hele leven wonen in het Gooi, kan ik bevestigen dat die matras niet in een Goois hoekje ligt te verstoffen. Overigens zijn er talloze bedrijfstakken waarin vergelijkbare voorbeelden te vinden zijn. Seksisme is de smeerolie van het zakenleven’, aldus Zwagerman.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*