Ook Qmusic tegen noodverlenging FM-frequenties


Vandaag diende het kort geding van KINK om de verlenging van de landelijke FM-frequenties terug te draaien. 
Qmusic van DPG Media heeft aangegeven dat zo’n verlenging niet langer wenselijk is, meldt Nu.nl. Volgens Q is de radioindustrie voldoende hersteld, waardoor een noodverlenging niet nodig is. Over twee weken doet de rechter uitspraak over deze zaak. 

5 Comments

 1. Mooi! Veilen die handel. Geen voorwaarden a.u.b. wie het meeste geld biedt krijgt het kavel. Je bent commerciële radio of niet.

 2. Beetje summier artikel hier, 4 regels en dat is het terwijl op andere platformen er iets dieper op ingegaan wordt.

  Verder heb ik twijfels over het nut van een FM-frequentie voor kleine(re) partij(en), zeker nu dat DAB+ steeds meer zijn intrede doet in het Nederlands radiolandschap. Toegegeven, het is sinds anderhalf jaar vanuit Brussel een verplichting voor in de auto, maar ik denk niet dat het thuisgebruik dusdanig achter zal lopen. De meeste hedendaagse stereo torentjes pakken al DAB+ en/of kunnen al aangesloten worden op het internet (naast hun reguliere AM/FM ontvangst).

  Wat mij betreft zou er voor kleinere zenders meer te halen zijn in een landelijk DAB+ dekking dan je pijlen te gaan richten in een peperdure regionale FM frequentie, waarbij het überhaupt de vraag is of je wel mee mag spelen en dat je zender zodanig ingericht moet worden dat je eigen geluid en identiteit als zender verloren gaat.

  Een FM frequentie maakt meer kapot dan je zender lief is . . .

 3. Beetje vreemde reactie, Joost.
  FM is nog steeds de motor voor buitenshuis luisteren. De meeste mensen luisteren nog steeds via FM.
  Het aandeel DAB+ stijgt nauwelijks. En daalt zelfs bij de jongeren, die kopen namelijk helemaal geen radio.
  Verder is DAB+ niet sterk genoeg. Eindelijk zie ik ook berichten van anderen die dat beweren. Leuk dat digitaal, maar als het signaal eventjes maar iets te zwak is, valt het weg en heeft een lange tijd nodig om terug te komen. Dus geen babyfoon vermogens meer, maar een fatsoenlijk zendersignaal.
  De meeste stereotorentjes pakken al DAB+? Wijs ze eens aan, ik ken ze niet. En als er al DAB+ in zit, sluit dan maar een buitenantenne aan, want binnen is DAB te zwak.
  Internet is iets heel anders dan DAB+. Of veeg jij ook gemakshalve alle digitale signalen inclusief radio via TV op 1 grote hoop om te “bewijzen” dat digitaal de toekomst is.
  Ik heb het al gehad met specifieke internetradio’s sinds http://www.reciva.com er mee gestopt is en mijn internetradio daarom niet meer kan worden afgestemd op een andere zender.
  DAB bestaat al sinds eind tachtiger jaren, ik heb het al in 1989 gehoord. Dus al meer dan 30 jaar geleden. In die tijd is het eerste DAB signaal al weggegooid, maar de gewone man/vrouw heeft DAB niet omarmt.

  Zowel Q als Kink willen een LANDELIJK FM-pakket. En als je zo’n pakket krijgt mag je doen wat je wilt, binnen de vergunningsvoorwaarden.
  Je noemt Q-Music toch geen “kleinere zender”? Dan heb je een paar keer de luistercijfers gemist.
  En als je een FM-pakket krijgt, moet je niet hetzelfde doen als een ander al doet.
  Daarom is BNR één van de weinige FM-stations die winst maakt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*