Onrust bij OpenAI: oprichters zijn ontslagen

Het bestuur van OpenAI heeft besloten om Sam Altman, een medeoprichter en de huidige directeur van het bedrijf, te ontslaan. Sam Altman stond aan de wieg van het bedrijf, dat onder andere ChatGPT heeft ontwikkeld.

Volgens het bestuur heeft Altman zich “niet consistent openhartig getoond in zijn communicatie met het bestuur, wat het vermogen van het bestuur om zijn verantwoordelijkheden uit te oefenen heeft belemmerd.” Het bestuur heeft geen specifieke voorbeelden genoemd, en Altman zelf heeft zijn vertrek niet uitgebreid toegelicht. Hij heeft aangegeven dat hij zijn tijd bij OpenAI geweldig vond en heeft aangekondigd dat hij binnenkort meer zal delen over zijn toekomstplannen.

Het tijdelijke directeurschap van OpenAI wordt overgenomen door Mira Murati, die al directeur technische zaken was binnen het bedrijf.

Sam Altman richtte OpenAI in 2015 op, samen met onder andere Elon Musk, de oprichter van Tesla, en Amazon Web Services, een divisie van Amazon. Tijdens zijn leiderschap werd ChatGPT vorig jaar op de markt gebracht, wat leidde tot aanzienlijke interesse in kunstmatige intelligentie.

Het vertrek van Altman wordt als zeer verrassend beschouwd, aangezien hij het gezicht van het bedrijf was. Hij sprak onlangs nog uitgebreid op het eerste grote ontwikkelaarsevenement van OpenAI.

Naast het ontslag van Altman heeft OpenAI aangekondigd dat een andere medeoprichter, Greg Brockman, aftreedt als voorzitter van de raad van bestuur, maar wel actief zal blijven binnen de onderneming.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*