Online bereik Nederlandse videomerken piekt door (live) sport in april 2019

De Nederlandse online videomerken bereiken in april gezamenlijk driekwart van de Nederlanders (66%, 9.607.000 personen van 13 jaar en ouder).

Talpa TV, waaronder KIJK.nl en Veronica TV, behaalde in april haar meeste bezoekers op dinsdag 10 en woensdag 30 april. Op deze dagen werden de eerste kwartfinale en de eerste halve finale van Ajax in de Champions League gespeeld. De Ziggo GO / TV app behaalde in april een bereik van 28%. Onder personen met sterke interesse in sport bezocht zelfs éénderde de app. De pieken van Ziggo lagen in april op de zondagen 14 en 28 april, waarop de Formule 1 wedstrijden van China en Azerbeidzjan werden gereden.

NPO Start was met 30 procent bereik het grootste online videomerk onder de gehele populatie van 13 jaar en ouder. Op deze portal was geen sport maar juist overige televisiecontent waaronder De Luizenmoeder populair. Ook RTL deed het in april goed en behaalde onder 20-49 jarigen het hoogste bereik van de Nederlandse videomerken. De KPN iTV, Telfort iTV en T-Mobile Anywhere apps werden in april gezamenlijk door 14 procent bezocht.  

Bron: Online bereikcijfers GfK DAM

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*