Omroep Ongehoord Nederland start vandaag met Zwarte Pietenjournaal

Zwarte Pieten zijn in het NTR Sinterklaasjournaal ingeruild voor roetpieten. Omroep Ongehoord Nederland heeft daarom het Zwarte Pietenjournaal op Youtube gestart..

12 Comments

 1. Zwarte Piet discussie… inderdaad geen discussie, hij blijft bij ons voor altijd. Het heeft niks met discriminatie te maken.
  Hij werd zo zwart als roet door de schoorsteen. Dus goed bezig ON vooral zo doorgaan! En de slaven werden vroeger door hun eigen volk verkocht , dus de pot verwijt de ketel tot…hij zwart ziet…..

 2. Kinderachtig. Pieten hebben alweer jaren roetvegen. In Nederland is geen plaats voor blackface. Nog een reden om niet naar die “omroep” te kijken.

  • Ze dwepen met clownspartijens als FvD, NOOIT zal ik aan dergelijke stoorzenders mn goedkeuring geven. Als ON dan ook nog een notoire Holocaustontkenner op de payrol heeft staan is dat NOG een reden voor mij om niet naar hun programma’s te kijken.

 3. Een Zwarte Pietenjournaal met echt zwarte Pieten? Dat is dus een volstrekt zinloos achterhoedegevecht. ON kan geld en aandacht beter besteden aan een nuttiger of leuker onderwerp.

 4. Echt super dat er nog omroepen zijn die sinterklaasjournaal traditioneel maken gewoon met zwarte piet. Iedereen die loopt te janken dat zwarte piet zwart zijn volwassenen. Er is geen kind dat zo jankt als de ouders. Eigenlijk te dwaas voor woorden dat de oudere het kinderfeest mogen verpesten.

 5. Zwarte Piet is geen discriminatie. Het heeft niks te maken met het beledigen van bepaalde bevolkingsgroepen.

  Sinds ongeveer 2011 is er een discussie ontstaan (die klein begon) over discriminatie en Zwarte Piet. De groep tegenstanders van Zwarte Piet, die vrijheid van meningsuiting hebben, hadden blijkbaar niet het doel om alleen hun meningen te ventileren. Zij hebben nu uiteindelijk de leiding in de discussie gekregen en besloten dat Zwarte Piet moest verdwijnen.

  De mening van de voorstanders van Zwarte Piet, blijkt onbelangrijk te zijn geworden. Als je naar de traditionele media kijkt, lijkt het net alsof heel (normaal) Nederland tegen Zwarte Piet is. En dat de voorstanders van Zwarte Piet alleen laagopgeleiden zijn, die zouden moeten wennen aan de verandering.

  Het is daarom goed dat er nog een omroep is die het geluid van de andere kant van de samenleving laat horen. Het Zwarte Pietenjournaal van Ongehoord Nederland is wat mij betreft, warm welkom.

  • KINDERFEEST

   Wen er maar aan Patrick dat Zwarte Piet tot de verleden tijd gaat behoren. Wie voor Zwarte Piet is, is niet automatisch een domme racist (in de praktijk doorgaans wel), maar heeft geen empathie en respect voor een kleine minderheid van zwarte Nederlanders die Zwarte Piet wel discriminerend vinden, snap je?

   En gelukkig steeds meer weldenkende en solidaire mensen houden daar wel rekening mee en zien ook dat Roetveegpieten voor kinderen helemaal niets uitmaken. Alleen voor een froepje altijd boze en verbolgen blanke Hollanders als Knarskens is Sinterklaas /hun feestje/ waar iedereen met z’n poten vanaf moet blijven, anders ben je een gore, rooie, linkse D66-rat. Dus tel uit je winst Patrick met je warm welkom.

   DJ

   “Bobo niet betalen, Bobo heeft een abonnement!”

   • Precies. Het is een onschuldig traditioneel kinderfeest. Daar horen vervelende discussies over racisme niet bij.

    Doordat er teveel aandacht is gegeven aan de boze groep mensen die tegen Zwarte Piet zijn, heeft het feest een negatieve lading gekregen. Het Sinterklaasfeest is daardoor voor een grote groep Nederlanders, minder belangrijk dan vroeger. De glans is ervan af. Terwijl het leuke van tradities juist is om het door te kunnen geven, aan de volgende generaties.

    Racisme bestrijden is heel belangrijk. Het maakt natuurlijk wel uit, de manier waarop racisme aangepakt wordt. Het afschaffen van Zwarte Piet zorgt voor juist meer tegenstellingen in de samenleving. Groepen die tegenover elkaar komen te staan.

    Tevens veroorzaakt dit hokjes denken. Het idee komt dan dat alle donkere Nederlanders tegen Zwarte Piet zouden zijn. En alle blanke Nederlanders voor Zwarte Piet. Terwijl we feitelijk gezien in één samenleving leven.

 6. Ik snap niet waar sommige mensen zich zo druk over maken. Sinterklaas en Zwarte Piet zijn al generaties lang in de kinderharten gesloten. Fijn dat mijn kinderen hier via ON ook weer van mogen genieten. En persoonlijk ben ik blij dat ik niet tegen die ouwe grijze kop van mevrouw Blok aan hoef te kijken. Win-win.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*