Onderzoek: Vier op de tien podcast-gebruikers willen betalen voor podcast

Vier op de tien Nederlanders zijn bereid om maandelijks te betalen voor een podcast. Een derde wil maximaal vijf euro betalen. Acht procent tien euro. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van Potter Marktonderzoek in opdracht van de v-OR, de Verenigde Online Radiostations. Dit is de Nederlandse belangenvereniging voor online radiostations en podcastmakers.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 64% van de respondenten  ouder dan zestig jaar nooit luistert naar een podcast. Slechts 13% van de jongeren in de doelgroep 16 – 29 jaar luistert nooit naar een podcast. De luisterfrequentie neemt toe naarmate mensen jonger zijn, zo blijkt uit het onderzoek.

De luistertijd naar podcasts neemt toe, zo blijkt uit het onderzoek. 70% van de respondenten luistert langer dan een kwartier naar een podcast. Dat is enkele minuten meer dan enkele jaren geleden in Nederland.

De uitkomsten van het onderzoek worden bekend gemaakt op Online Radio Day (donderdag 19 mei). Meer informatie over dit onderzoek zal op die dag worden gepubliceerd op vakmediaplatform Spreekbuis.nl en v-OR.nl.

2 Comments

  1. Vragen wat luisteraars willen is altijd waardevol.
    En deze tease naar de bekendmaking van de rest van het onderzoek smaakt dus naar meer.

    Ben heel benieuwd of de uitkomsten aangeven of luisteraars willen betalen voor zelf gekozen podcasts, of dat ze betalen om een voorgeprogrammeerde lijst te mogen beluisteren.

  2. Ik ken niemand die naar podcast’s luistert. Dat 4 op de 10 Nederlanders er voor wil betalen lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Misschien 4 op de 10 regelmatige luisteraars?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*