Onderzoek: Steeds meer tv-kijkers tijdens vakantie buitenland

Steeds meer Nederlanders kijken ook tijdens hun vakantie in het buitenland televisie. Dat blijkt uit onderzoek door tv-dienst NLZIET in EU-landen.

Tussen 1 juli en 22 augustus keek 14% van de NLZIET-kijkers vanuit het buitenland. Verder blijkt dat er vanuit het buitenland steeds langer naar tv wordt gekeken. In Nederland wordt vooral het grote tv-scherm gebruikt, terwijl in de andere EU-landen de laptop en de tablet meer worden gebruikt om NLZIET te kijken.

Spanje
Na de coronaperiode gaan Nederlanders weer massaal op vakantie. Van alle EU-landen buiten Nederland werd er in Spanje het meest NLZIET gekeken, gevolgd door Duitsland, België, Frankrijk en Italië.  

B&B Vol Liefde
Veruit het meest populaire televisieprogramma was het programma B&B Vol Liefde. Niet alleen in Nederland, maar ook vanaf het strand, vakantiehuis of de camping in het buitenland werden alle liefdesperikelen van alleenstaande Bed & Breakfast-eigenaren en hun speciale gasten door de kijker op de voet gevolgd. Veel vakantiegangers wilden ook goed op de hoogte blijven van het laatste nieuws, waardoor het NOS Journaal in sommige EU-landen het meest bekeken tv-programma was. 

Niels Baas (directeur NLZIET): ‘De vakantie is het ideale moment om je favoriete tv-series uit het NLZIET-aanbod van meer dan 200.000 programma’s te kijken of live sportwedstrijden, zoals de Tour de France, te volgen. Door verbeterde telecombundels voor het buitenland, maar ook de vele wifi-hotspots kijken steeds meer Nederlanders ook op vakantie hun favoriete tv-programma’s.’  

Met NLZIET kun je overal in de EU tv-kijken zonder schotel of kabel. Het enige dat je nodig hebt, is een goed werkende internetverbinding en een NLZIET-abonnement. NLZIET kijk je op een apparaat naar keuze, zoals je tv, tablet, smartphone of laptop.

Over NLZIET
NLZIET is een samenwerking tussen de Nederlandse Publieke Omroep, RTL 
Nederland en Talpa TV. Met de online tv-dienst NLZIET kunnen kijkers op één plek het meest uitgebreide Nederlandse tv-aanbod bekijken, waaronder 38 live zenders van de mediagroepen NPO, RTL Nederland en Talpa Network, aangevuld met regionale omroepen, INPLUS, Pebble TV en de Vlaamse publieke zenders. Via de apps voor web, mobiel, Apple TV, Android TV, Amazon Fire TV en diverse smart tv’s zijn meer dan 200.000 programma’s uit het online aanbod van de omroepen in hoge kwaliteit live en on-demand terug en vooruit te kijken, veelal zonder reclame en maandelijks opzegbaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*