Onderzoek rondom Shula Rijxman door Amsterdams college uitgesteld door politieke gevoeligheid

Het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders heeft de afhandeling van een informatieverzoek op grond van de Wet open overheid (Woo) uitgesteld vanwege de politieke gevoeligheid. Dit bevestigt een ambtenaar van het Stedelijk Team Openbaarheid. Het betreft een verzoek van HP/De Tijd om informatie over wethouder Shula Rijxman (D66). Dat meldt BNR.

Volgens de wet dient de gemeente Amsterdam openbare documenten binnen zes weken te verstrekken.

Lees verder op BNR.nl

4 Comments

  1. Dit zal wel eens in de doofpot kunnen belanden. Als ze dit helemaal gaan uitzoeken zal veel meer boven komen wat de NPO maar, met name de politiek geheim wil houden.

  2. typisch d66….een ander de maat nemen maar als ze zelf onder vuur liggen zijn de rookgordijnen huizenhoog. Ooit begonnen als een fris alternatief zijn ze nu zelf verworden tot hetgeen waar ze in beginsel op tegen waren.

  3. Kop is misleidend. Dit gaat niet om een onderzoek naar Shula Rijxman. Dit gaat over een verzoek op basis van de wet openbare overheid waarvan de afhandelijk is vertraagd.

    Als je dan bericht hiervan doet doe het dan wel zorgvuldig!!!!

  4. Dat Woo-verzoek is nou juist ingediend vanwege “politieke gevoeligheid”. Niet om uit te zoeken waar ze boodschappen doet.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*