Onderzoek geeft inzicht waarom consumenten online videodiensten annuleren


Ongeveer 70% van de Amerikaanse huishoudens en 40% van de Britse huishoudens zijn nu geabonneerd op ten minste één videostreamingservice, blijkt uit onderzoek van nScreenMedia for Amdocs. Amerikaanse huishoudens hebben zijn zelfs geabonneerd op 3,4 videostreamingservices. Zij betalen gemiddeld $ 8,53 per service.

Uit het onderzoek bleek dat meer dan een kwart van de Amerikaanse abonnees en een derde van de Britse online video-gebruikers abonnementen op SVOD-services hadden geannuleerd vanwege creditcardproblemen. Van degenen die onwillekeurig een dienst verlieten, kwam ongeveer 30% niet terug, zo bleek uit het onderzoeksrapport.

38% van de ondervraagde Amerikaanse gebruikers hebben afgelopen jaar één of meer videodiensten geannuleerd, waarbij twee derde slechts één dienst heeft geannuleerd. Eén op de tien heeft drie of meer streamingdiensten geannuleerd. Redenen voor een annulering zijn onder meer dat kijkers in de services niet genoeg content kan vinden en/of de service geen goede prijs-kwaliteitverhouding heeft.

De ondervraagden toonden een sterke neiging om kortingsaanbiedingen te doen. Uit het rapport bleek dat een korting van 20% voor een verbintenis van drie maanden aantrekkelijk was voor 66% van de Amerikaanse en 57% van de Britse consumenten. Kortingen van meer dan 20% hadden weinig impact.

nScreenMedia ontdekte ook dat 49% van de Amerikaanse en 62% van de Britse online video-gebruikers een streamingservice binnen een gratis proefperiode hadden geannuleerd, maar slechts een kleine minderheid van gebruikers meldde zich herhaaldelijk aan en annuleerde services binnen een gratis proefperiode.

Uit het onderzoek bleek dat een derde van de Britse en Amerikaanse Amazon Prime Video-klanten een add-on-dienst had gekocht. In de VS waren de populairste add-ons HBO, Starz, Showtime en Cinemax, terwijl in het Verenigd Koninkrijk de topposities gingen naar Eurosport Player, Discovery, ITV Hub + en FilmBox.

Van de 64% abonnees in de VS en 55% van de Britse abonnees die langer dan een jaar bij een dienst bleven, noemde de inhoud de belangrijkste reden om te blijven, gevolgd door ‘waar voor uw geld’ en ‘gebruiksgemak’.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*