Onderzoek: ‘94,6% van video-advertenties nog steeds op tv’

Thinkbox, het marketingorgaan voor commerciële televisie in het Verenigd Koninkrijk, meldt dat televisie vorig jaar goed was voor 94,6% van alle videoadvertenties vertegenwoordigde, ondanks een voortdurende verschuiving in kijkgedrag.

Volgens de analyse van Thinkbox, die is gebaseerd op gegevens van bronnen als comScore en de IPA, vertoonde de tv-advertentie-inkomsten een “opmerkelijke stabiliteit”, waarbij in 2018 het aandeel van de videoadvertentiemarkt slechts licht gedaald van 95% in 2017.

“De resterende 5,4% van de totale weergave van videoreclame wordt gedeeld tussen YouTube (3%), Facebook en andere online video (2%) en bioscoopreclame (0,4%),” zo stelde het onderzoek. “In totaal ziet de gemiddelde persoon in het Verenigd Koninkrijk 18,5 minuten aan videoadvertenties per dag. Slechts een minuut daarvan is iets anders dan tv. “

Thinkbox schat dat mensen in het Verenigd Koninkrijk 4 uur en 41 minuten aan video per dag bekijken, met uitzendingsservices van tv-zenders die 69% van dit percentage vertegenwoordigen – 2% minder dan in 2017, vooral dankzij een betere weergave van SVOD-services.

Volgens het onderzoek bestaat het bekijken van tv-content uit 52,4% live tv (een daling van 55,7% in 2017); 11,8% TV-weergave die werd opgenomen en later werd bekeken (gestegen van 11,2%); en 4,5% omroep VOD (van 3,8%).

Van de 16- tot 34-jarigen is het beeld anders. Daar vertegenwoordigt tv slechts 45,1% van alle videoweergave, tegen 50,1% in 2017. Mensen in deze leeftijdsgroep bleken 7,4% van hun totale videotijd te besteden aan uitzending VOD vorig jaar, 15,7% op SVOD en 24,6% op YouTube.

Over de gehele populatie schat Thinkbox dat YouTube 11,1% van de kijkvideo’s voor zijn rekening neemt, SVOD voor 8,9% en Facebook voor slechts 1,4% van het bekijken.

Thinkbox is het marketingorgaan voor commerciële tv in het VK. Haar aandeelhouders zijn Channel 4, ITV, Sky Media, Turner Broadcasting en UKTV. Discovery Networks UK en Ierland en STV verlenen ook directe financiële steun. Geassocieerde leden zijn Discovery Networks Noorwegen, Disney, TAM Ierland, Think TV (Australië), Thinktv (Canada), TVN Media (Polen), TV Globo (Brazilië), TV 2 (Noorwegen), TV 2 (Denemarken), DSTv (Zuid Afrika) en Virgin Media.

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*