Onderzoek: ’75 miljoen Disney+ abonnees in 2024’

Onderzoeksbureau Digital TV Research voorspelt dat het nieuwe SVOD-platform Disney + tegen 2024 maar liefst 75 miljoen abonnees zal hebben bereikt.

Gisteren heeft Disney zijn plannen voor zijn Disney + -platform uit de doeken gedaan. Zelf verwacht het mediabedrijf tegen 2024 zo’n 60 tot 90 miljoen Disney+ abonnees te hebben, waarvan een derde uit de Verenigde Staten.

Digital TV Research is van mening dat dit haalbaar is en verwacht  dat de VS op enige afstand de grootste markt zal blijven, met een gemiddelde van 5 miljoen subsets per jaar om te groeien naar 25 miljoen in 2024.

Het bedrijf zegt dat het Verenigd Koninkrijk met 5,5 miljoen ‘subs’ achterblijft, gevolgd door Brazilië met 4,2 miljoen en Canada met 3,1 miljoen. Deze vier landen zijn goed voor de helft van het totaal aantal abonnees. Ter vergelijking: naar verwachting zal Netflix in 2024 200 miljoen abonnees hebben.

Simon Murray, hoofdanalist bij Digital TV Research: ‘Het merk Disney is bekend en wordt overal in de wereld gerespecteerd. Disney levert een redelijk geprijsd, aantrekkelijk platform met veel aansprekende content.’

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*