Onderzoek: 40% van de Amerikanen overweegt Netflix-abonnement op te zeggen

Ondanks dat Netflix in het derde kwartaal van 2023 meer dan 8 miljoen nieuwe abonnees wist te werven, kan de streamingdienst in Amerika te maken krijgen met een aanzienlijk verlies van abonnees. Na een prijsverhoging van de reclamevrije dienst vorige maand overwegen veel Amerikaanse abonnees over te stappen op een goedkoper abonnement met reclame of hun Netflix-abonnement zelfs helemaal op te zeggen. Uit gegevens van OnlyAccounts.io blijkt dat bijna 40 procent van alle Amerikaanse abonnees van plan is Netflix te annuleren vanwege de prijsstijgingen.

Een enquête van Civic Science onder Amerikaanse Netflix-gebruikers wijst uit dat Amerikanen genoeg hebben van de stijgende prijzen van de streamingreus. Hoewel de laatste prijsstijging de eerste was sinds januari 2022, zijn de prijzen van Netflix door de jaren heen sterk gestegen.

In 2014 kostte een standaard Netflix-abonnement in de VS nog $8,99 en het premium-abonnement $11,99. In de volgende vijf jaar stegen deze prijzen met bijna 50 procent naar respectievelijk. Vanaf oktober 2023 is de prijs van het basisaccount verhoogd van $9,99 naar $11,99, terwijl het premium-account nu $22,99 kost. Hoewel investeerders dit nieuws positief ontvingen, zijn de meningen onder Amerikanen verdeeld over of ze bij het streamingplatform willen blijven.

Bijna twee derde van de Amerikaanse abonnees die overwegen hun abonnement op te zeggen of over te stappen op een goedkoper reclame-ondersteund plan, is iets wat Netflix serieus moet nemen, aangezien Noord-Amerika zijn op een na grootste markt is.

Volgens officiële gegevens van het bedrijf had Netflix wereldwijd bijna 248 miljoen betalende abonnees in Q3 2023, acht miljoen meer dan een kwartaal eerder. Een derde van alle abonnees, ofwel 83 miljoen, bevond zich in de EMEA-regio, de grootste markt van Netflix.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*