6 Comments

  1. Natuurkundig klopt het niet dat je alle kleuren nodig hebt om zwart te krijgen. Wit licht is een mengsel van alle banden van het kleurenspectrum. Een oppervlak schijnt zwart omdat het geen licht weerkaatst. Alles wordt geabsorbeerd. Maatschappelijke processen werken dus anders dan fysische…… Helaas is deze slogan dus niet zo handig gekozen. Moeten we straks ook doelgroepomroepen gaan oprichten voor de LHBT gemeenschap, blauw-, groen-, grijs- en bruin-ogigen, links- en rechtshandigen, kleine, korte en grote, lange mensen, alle dragers van gangbare ziekten, beroepsgroepen enz. enz. Iedereen heeft tegenwoordig toch diens eigen internetkanaal? Er zijn ongeveer evenveel mediaspreekbuizen als er individuen zijn. De verdeling en versnippering van zendtijd is nu al bijna een legpuzzel met duizend stukjes. Kom eens lekker van die eigen paal af.

    • Ik ken die termen best. Ik weet ook wat een open en gesloten systeem is. Maar zelfs in het geval van een open systeem kan de expansie enerzijds en de verdeling anderzijds niet tot in het oneindige doorgaan.

          • Primaire en secundaire substractieve kleurmenging. In het laatste geval ontstaat een deelverzameling van een stukje zwart door absorptie. Doorgaans is het echter zo, dat menging van alle kleuren leidt tot wit. Maar we dwalen ver af van de bedoelde beeldspraak.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*