Omroep Ongehoord Nederland komt met zienswijze na 2e sanctievoornemen Raad van Bestuur NPO

Ongehoord Nederland is het niet eens met het tweede sanctievoornemen vanuit de NPO. Volgens de omroep staat de pluriformiteit van het bestel onder druk, terwijl deze in de Mediawet is vastgelegd. Tevens geeft de omroep in het uitgebreide ‘zienswijze document’ aan dat zij meermaals heeft laten zien bereid te zijn om met alle spelers binnen het publieke bestel samen te werken.

Ongehoord Nederland meldt: ‘ON! Is nog steeds bereid en gemotiveerd is om met alle spelers in het publiek bestel samen te werken. ON! betreurt het ten zeerste dat de Raad van Bestuur sinds de uitzending van 15 september 2022 niet in gesprek wil gaan met ON! ondanks diverse uitnodigingen. Er wordt door ON! betreurd dat de Raad van Bestuur als sturings- en samenwerkingsorgaan ter uitvoering van de publieke mediaopdracht, ten behoeve van de samenwerking met ON! geen ander instrument (meer) lijkt te hebben dan de “stok”. ON! betreurt het dat de Raad van Bestuur als overkoepelend samenwerkingsorgaan, als een soort vader en moeder, niets doet om de samenwerking tussen de verschillende spelers in het publieke bestel te verbeteren. De keuzes die het bestuur neemt leiden eerder tot een verergering van het probleem dan tot samenwerken.’

De documenten van ON! zijn hieronder in te zien:


Zienswijze

Zienswijze bijlage I

Zienswijze bijlage

4 Comments

  1. Het maakt niet uit wat ze doen of wat ze zeggen, ze worden gehaat. Omdat ze dingen aankaarten die je niet aan mag kaarten: Hoe het grote geld en de gevestigde politieke partijen hand in hand gaan.

  2. Het maakt niet uit wat ze doen of wat ze zeggen, ze worden gehaat. Omdat ze dingen aankaarten die je niet aan mag kaarten: Hoe het grote geld en de gevestigde politieke partijen hand in hand gaan.

  3. Gisteren op1 gezien. Hoe karsten werd geïnterviewd zouden ze bij iedereen in dat programma moeten doen. Bij hypocriete op1 (eo gisteren) sprong de afschuw er vanaf. Geen neutrale houding van devpresentatoren! Ik ben geen on aanhanger. Ik mis alleen deze interviewtechniek als andere gasten worden geïnterviewd

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*