Omroep Gelderland zoekt een bureauredacteur planning (36 uur)

Omschrijving
Wil jij aan de poort van het nieuws staan? Geef jij nooit op en kun jij razend snel uitzoeken hoe de vork in de steel zit? Wij zijn op zoek naar een alleskunner, een nieuwsjager, regelaar en iemand die boordevol ideeën zit. Je bedenkt verhalen, zoekt uit en produceert voor online, televisie of radio. Dat doe je soms zelfstandig, soms samen met een collega redacteur, verslaggever of researcher.

Je hebt een lekkere drive om te willen scoren, niet als individu, maar samen met het team. Je hebt een neus voor regionaal nieuws, je weet wat leeft en speelt in de Gelderse samenleving. Je houdt van spitten, rondbellen en onderzoeken, maar weet ook snel hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Je weet wat een verhaal nodig heeft om te beklijven. Je bent ondernemend en draait je hand niet om voor een serie of project.

In deze functie produceer je zelfstandig nieuws verhalen voor verschillende kanalen die uniek, urgent en onderscheidend zijn voor Gelderland. Je volgt de nieuwsagenda, maar zorgt ook voor eigen verhalen. Je communicatievaardigheden zijn optimaal. Je kunt een verhaal goed overdragen aan de verslaggever en bovendien heb je een vlotte pen en schrijf je zelfstandig verhalen voor web en app. Je weet welke ingrediënten een online verhaal (Facebook, Instagram, web/app) heeft om  aantrekkelijk te zijn voor het publiek en welke ingrediënten nodig zijn voor een televisie reportage.

Samen met je collega’s van het team planning/garing ben je verantwoordelijk voor de verhalen op al onze kanalen. Je denkt mee en zorgt ervoor dat de verhalen strategisch worden gepland. Je legt verantwoording af aan de eindredacteur planning/garing.

Wat bieden wij?
Je komt te werken voor de grootste regionale omroep van Nederland, waar verbinding centraal staat. Ook vinden wij (persoonlijke) ontwikkeling erg belangrijk. Het betreft in eerste instantie een functie voor een half jaar (augustus 2021 tot en met januari 2022) ter vervanging van zwangerschapsverlof. Mocht het een echte match zijn dan zijn er zeker mogelijkheden om je langer aan de omroep te verbinden. Het salaris voor de functie bureauredacteur ligt tussen de € 2.731,= en € 4.166,=  afhankelijk van ervaring. Wil je liever freelancen? Ook dat is bespreekbaar.

Vereisten
Dit breng jij mee:

  • Je hebt een diploma Journalistiek of een vergelijkbare hbo-opleiding
  • Je hebt zeker twee jaar ervaring als bureauredacteur voor online, tv of radio
  • Je hebt de sociale skills om goed samen te werken
  • Je wilt leren en jezelf verder ontwikkelen
  • Je woont in Gelderland of kent de provincie goed

Vragen?

Onze collega eindredacteur Edwin Driessen neemt alle tijd om antwoord te geven via 026-3713713. Wil je solliciteren? Leuk! Je kan je gegevens achterlaten door te klikken op de paarse knop ‘reageer op deze vacature’. Je kan erop rekenen dat je binnen één week een eerste reactie op je sollicitatie ontvangt.

SOLICITEER HIER

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*