NPO Ombudsman: ‘ON! heeft journalistieke codes geschonden’

Omroep Ongehoord Nederland (ON!) heeft opnieuw de Journalistieke Code geschonden van de NPO. Dat stelt de NPO-ombudsman Margo Smit in een tweede rapport over de omroep.

Aanleiding voor het onderzoek was het uitzenden van beelden waarop te zien was dat zwarte mensen witte mensen in elkaar slaan.Daarbij werd het n-woord gebruikt.Hierop ontving de Ombudsman ruim 1750 klachten. De omroep geeft volgens Smit nog steeds ruimte aan informatie die aantoonbaar onjuist is en dat is in strijd met de journalistieke code die ON! ook heeft ondertekend.

6 Comments

  1. Kan mevrouw ook concrete voorbeelden aandragen?

    Is er trouwens al een sanctie voor BNNVARA nu blijkt dat ze jarenlang slavendrijven en seksueel wangedrag hebben gedoogd voor de kijkcijfers?

  2. Van wie zouden die 1750 klachten vandaan komen??
    Hoe lang zal O.N. het nog volhouden? Alles wat niet in hun, linkse, straatje past wordt net zo lang tegen gewerkt tot het verdwijnt. Wanneer komt de zwijgende meerderheid eindelijk eens in opstand tegen al die linkse drammerij?

  3. ‘Aantoonbaar onjuist’
    In het Jeugdjournaal de rellen met onze kansparels een ‘feest’ noemen is aantoonbaar onjuist. Of gaat dit dan niet op voor linkse omroepen?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*