OM en Commissariaat voor de Media gaan samenwerken

Het Commissariaat voor de Media en het Openbaar Ministerie hebben een samenwerkingsprotocol ondertekend. Het Commissariaat voor de Media hecht veel waarde aan de bescherming van minderjarigen en aan de rechtmatige besteding van mediagelden. Door goede werkafspraken met het Openbaar Ministerie te maken, verwacht het Commissariaat voor de Media beide belangen nog beter te waarborgen.

Madeleine de Cock Buning (voorzitter Commissariaat voor de Media): “Wij zien vrij toegankelijke schadelijke of zelfs ernstig schadelijke content als blijvend risico voor kinderen. Minderjarigen verdienen bescherming in het online domein en moeten zich veilig kunnen informeren.”

Het Commissariaat voor de Media en het Openbaar Ministerie hebben afspraken gemaakt gericht op gedragingen die niet alleen in strijd zijn met de Mediawet 2008, maar ook een strafbaar feit opleveren. Het Commissariaat voor de Media en het Openbaar Ministerie informeren elkaar over aangelegenheden en signalen die van belang kunnen zijn voor de uitoefening van de wettelijke taken van de andere partij.

Het samenwerkingsprotocol is in de Staatscourant gepubliceerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*