Ziggo verliest Formule 1-licentie

Formule 1 wordt vanaf volgend jaar niet langer uitgezonden op Ziggo Sport. Het bedrijf bevestigt via Twitter na negen jaar afstand te moeten doen van de uitzendrechten.

“Vanaf 2022 zal Formule 1 helaas verhuizen naar een andere zender. Wij hebben dan negen jaar met veel plezier en trots de Formule 1 uitgezonden”, meldt Ziggo.

Volgens nieuwssite Emerce wordt de licentie overgenomen door Nordic Entertainment Group. Zij zouden meer dan 30 miljoen euro per jaar betalen om per raceweekend 1,5 miljoen Nederlandse F1-fans weer voor het scherm te krijgen. Het gaat om een contract van drie jaar. Behalve Ziggo boden ook RTL, Amazon en een Turkse groep mee. Vanochtend waren er al geruchten dat de telecompartij de licentie zou verliezen.

Het platform waarop de racewedstrijden vanaf het seizoen te zien zijn, is naar alle waarschijnlijkheid Viaplay. Dit platform is in het beheer van de Nordic Entertainment Group (NEG), die uiteindelijk het hoogste bedrag bood voor de rechten van de Formule 1. De NEG is groot in de Scandinavische mediawereld, maar wil nu dus uitbreiden in Europa.

5 Comments

  1. Ger, o.a. door te stoppen met het urenlang uitzenden van het schaatsen. Maar ja, dan komt de schaatssport in gevaar.

  2. Onder de naam ViaPlay wordt straks de formule 1 uitgezonden (naast andere sporten die me actief opkoopt). ViaPlay is eigendom van de Nordic Entertainment Group, een fusie van Telenor’s Canal Digital Nordic en ViaSat. Beiden zijn van oorsprong satellietproviders. Canal Digital is actief op de 1 graad west (v/h Thor satelliet) en Viasat op de 5 graden oost (v/h Sirius satelliet).

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*