Officieel vertrek Frans Klein bij NPO

Frans Klein vertrekt per 1 augustus 2023 bij de NPO. Klein trad eind vorig jaar tijdelijk terug als Directeur Video omwille van de onafhankelijkheid van het onderzoek van de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) onder leiding van oud-minister Martin van Rijn, die de sociale veiligheid binnen de gehele publieke omroep onderzoekt.

Voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO Frederieke Leeflang: “Frans Klein neemt afscheid van de NPO op een moment dat de NPO een nieuwe weg is ingeslagen en wij, samen met de omroepen, een nieuwe strategie ontwikkelen. Wij danken Frans voor zijn grote inzet, betrokkenheid en betekenis voor de programmering van de publieke omroep in de afgelopen 36 jaar. Wij wensen hem het allerbeste toe in zijn verdere carrière.” De benoemingsprocedure voor een nieuwe Directeur Video wordt in gang gezet. Deze functie wordt sinds november 2022 waargenomen door Remco van Leen en Jojanneke Doorn.

9 Comments

 1. 36 jaar op dezelfde positie? Wat is dat toch in Nederland dat we het normaal vinden dat roergangers een eeuwigheid op een positie blijven zitten? Ik vind gewoon voor dergelijke posities maximaal 2x een termijn van 4 jaar en dan opzouten.

  • Zijn allemaal niets nutten in bedachte baantjes om maar lui achterover zakken te vullen.
   Als ze zo’n gecreeerde baantje niet hadden bedacht voor zo’n man als Frans Klein was hij in de sociale werkplaats terecht gekomen en had daar een bedachte gecreerde baantje gehad.

   • Ik, ik werk bij het waterschap en zorg dat de waterkanten mooi netjes gemaaid blijven en dat de sloten en kanalen mooi op diepte blijven zo dat wij droge voeten houden.

    • Oh sorry ik bedoelde Bas maar mijn vraag kwam bij jou terecht.
     Ik regageerde op zijn merkwaardige oprisping.
     “36 jaar op dezelfde positie? Wat is dat toch in Nederland dat we het normaal vinden dat roergangers een eeuwigheid op een positie blijven zitten? Ik vind gewoon voor dergelijke posities maximaal 2x een termijn van 4 jaar en dan opzouten.”

     Maar toch leuk dat je even antwoordde.
     Ik woon in Flevoland dus ruim onder NAP.

  • Even goed lezen Bas. Klein heeft 36 jaar bij de publieke omroep gewerkt, niet 36 jaar als directie. Al was elke dag met Klein als directeur video natuurlijk 1 te veel.

 2. Meisje Leeflang leeft waarschijnlijk al jaren onder ’n steen, ,,,,figuurlijk gesproken( anders wordt er weer geschreeuwd),,,,,zij bedankt Engnekje én fraudeur( uitgebreid eten met héél veel mensen in het restaurant van z’n broer, en de bon dan declareren bij de Omroep)Kleintje voor zijn grote inzet én betrokkenheid???????,,,,,,,,,,,,,meisje Leeflang,en zij leefde nog lang en gelooft nog
  steeds in sprookjes !!!!! Bah, bah en nog ‘ns bah !!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*