NVJ zoekt ervaren Redacteur / Communicatieadviseur

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) is de beroepsvereniging voor (foto)journalisten en andere mediaprofessionals in Nederland en heeft bijna 8.400 leden. De NVJ is gevestigd in Amsterdam en telt 40 medewerkers. Wij zoeken een ervaren Redacteur / Communicatieadviseur (32-36 uur). 

Bij de NVJ vinden we het belangrijk dat journalisten vrij en veilig kunnen werken.

Onze belangenbehartigers zetten zich daarom dagelijks in voor het versterken van de rechtspositie van journalisten en programmamakers. Verstevigen van de binding met de leden en het vergroten van de meerwaarde van de NVJ als dé beroepsvereniging van en voor journalisten in Nederland zijn daarnaast belangrijke doelen.

Als redacteur/communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren en verder ontwikkelen van de verenigingscommunicatie, en speel je een belangrijke rol in het optimaal informeren van onze leden.

In deze baan kun je al je journalistieke talenten en communicatiekennis kwijt. Je verwoordt de standpunten en resultaten van de NVJ naar de buitenwereld. Daarmee vertel jij het verhaal van de NVJ.

Wat ga je doen

Je wordt onderdeel van de afdeling Marketing en Communicatie (MarCom); de secretarissen van de afdeling Collectieve Belangenbehartiging zijn je belangrijkste interne ‘klanten’. MarCom bestaat uit twee medewerkers marketing en communicatie, een senior communicatieadviseur, drie medewerkers Ledenservice en een manager.

 •  Je weet wat er speelt op de afdeling Collectieve Belangenbehartiging. Je werkt hiervoor nauw samen met deze collega’s en zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de actuele dossiers;
 • Je adviseert gevraagd en ongevraagd over de communicatiestrategie: je denkt zelfstandig en proactief mee over communicatievraagstukken en adviseert over een optimale (multimediale) vertaling van een boodschap;
 • Je werkt mee aan marketingcampagnes die tot stand komen naar aanleiding van de resultaten van onze inspanningen;
 • Je bedenkt, schrijft, redigeert, plant en plaatst interviews, artikelen, nieuwsberichten en berichten voor de verschillende communicatiekanalen van de NVJ, inclusief social media;
 • Je gebruikt, in afstemming met je collega’s van de afdeling MarCom, verschillende mogelijkheden om onze informatie en boodschap bij de leden te krijgen;
 • Je beheert de geplaatste content en redigeert en bewerkt bijdragen van derden;
 • Je coördineert je eigen werkzaamheden en stemt af met interne opdrachtgevers en de collega’s van MarCom.

Wie zoeken we

Jij weet mensen uit het journalistieke werkveld aan elkaar te verbinden. Je hebt interesse in de mediawereld en in het bijzonder in de journalistiek. Je kent de kracht van taal en weet kort en bondig standpunten naar buiten te brengen. Je bent in staat zelf verhalen uit de organisatie op te halen en weet hoe je deze praktisch bij de verschillende doelgroepen kunt krijgen. Je bent nieuwsgierig, proactief, maakt hoofdlijnen snel eigen en schakelt gemakkelijk tussen onderwerpen.

Overige kenmerken:

 • Je bent een gedreven teamspeler met een frisse blik op communicatie;
 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau en een relevante opleiding in de Communicatie en/of Journalistiek;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je hebt ervaring met het schrijven voor websites, social media en redactioneel advieswerk;
 • Je hebt kennis van en inzicht in communicatie- en marketingtechnieken;
 • Je bent ingesteld op crossmediaal communiceren;
 • Je beheersing van de Nederlandse taal is uitstekend;
 • Je kunt goed plannen en organiseren;
 • Je hebt kennis van MailChimp, SurveyMonkey, een CMS en grafische programma’s zoals Canva/Photoshop, of vergelijkbare software.

Wat bieden we

Een interessante baan voor 32-36 uur bij een vereniging die opkomt voor persvrijheid en goede werkvoorwaarden voor journalisten. We starten met een jaarcontract. Het salaris bedraagt minimaal 3.238 euro en maximaal 4.703 euro, en is afhankelijk van ervaring. Verder kent de werkorganisatie van de NVJ 25 vakantiedagen, een vakantietoeslag, de mogelijkheid om deels thuis te werken en een goede pensioenregeling.

Je werkt op een fijne werkplek in het Museumkwartier in Amsterdam.

Reageren & procedure

Stuur uiterlijk 21 augustus 2022 je motivatiebrief en CV naar ivanes@nvj.nlo.v.v. Sollicitatie redacteur/communicatieadviseur. Gesprekken vinden plaats tussen 23 augustus en 2 september.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Susanna Leliman, manager Marketing en Communicatie, via sleliman@nvj.nl.

1 Trackback / Pingback

 1. Actuele mediavacatures - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*