NVJ steunt petitie verduurzaming pensioenfonds PNO Media

De NVJ roept, samen met verschillende publieke omroepen, het pensioenfonds PNO Media op snel te verduurzamen. NVJ-leden die deelnemen aan dit pensioenfonds kunnen een petitie tekenen. 

Het pensioenfonds PNO Media belegt op dit moment nog voor vele miljoenen in de fossiele energie-industrie. Een industrie die een enorme invloed heeft op het tempo van de opwarming van de aarde. Het gaat in de aandelenportefeuille om meer dan 70 bedrijven, waaronder Chevron, Shell, Lukoil, Petrobras, Exxon Mobile, Inpex, Valero. PNO Media is reeds bezig met het onderwerp verantwoord beleggen. Het kan echter geen kwaad om het thema extra onder de aandacht van het bestuur van het pensioenfonds te brengen.

Wim Amels (VPRO), Daphne van den Berg (Consumentenbond) en Elleke Claessen (VPRO) hebben het initiatief genomen voor een petitie waarmee ze PNO Media vragen te stoppen met pensioengeld beleggen in fossiele energiebedrijven. De initiatiefnemers willen daarmee bereiken dat PNO Media het meest duurzame fonds van Nederland wordt. Inmiddels steunen acht omroepen deze actie, waaronder de NPO, KRO-NCRV en de EO.

Ook de NVJ steunt de actie. Val je onder PNO Media en wil je de oproep steunen? Ga naar fossielvrijpensioen.nl voor meer informatie en het tekenen van de petitie. Op de site staat ook een voorbeeldbrief die gestuurd kan worden naar PNO Media en zijn posters en social posts te downloaden ter verspreiding.

“Andere grotere fondsen zoals ABP en PME zijn PNO Media al voorgegaan. Een fossielvrij pensioen is dus mogelijk en niet alleen beter voor de aarde maar hoeft ook niet ten koste te gaan van ons rendement”, aldus de initiatiefnemers. “PNO Media is bereid te luisteren naar haar leden. Binnenkort zetten zij een enquête uit onder de deelnemers over hun nieuwe beleggingsbeleid. Dit is hét moment om jouw stem te laten horen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*