NVJ start onderhandelingen voor nieuwe CAO RTL Nieuws

Op maandag 12 februari 2024 is bekendgemaakt dat de onderhandelingen over de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor medewerkers van RTL Nieuws binnenkort van start gaan. Dit volgt nadat een overweldigende meerderheid van de leden van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) die bij RTL Nieuws werken, hun goedkeuring hebben gegeven aan de voorgestelde cao-voorstellen voor 2024.

De focus van de onderhandelingen zal liggen op het realiseren van eerlijke indexatie, met als doel de koopkracht van de medewerkers te behouden en de waardering voor het vak te verhogen. In 2023 heeft RTL Nieuws al stappen gezet om de koopkracht van haar medewerkers te compenseren. Dit jaar zetten de NVJ en haar leden in op verbeteringen op het gebied van koopkracht, kwaliteitswaardering en flexibiliteit voor zowel werknemers als freelancers.

De belangrijkste punten uit de voorstellen zijn onder meer een eenjarige cao-looptijd, een structurele salarisverhoging van 7% (ook voor freelancers), verhogingen van de kilometer- en stagevergoeding, uitbreiding van vakantie-uren, mogelijkheden tot het uitruilen van feestdagen, verbeterde functiewaardering en doorgroeimogelijkheden, terugkeer naar een gunstigere pensioenregeling, en werk- en budgettaire zekerheid in het licht van de voorgenomen overname door DPG Media.

De eerste onderhandelingsronde is gepland op 15 februari. Onderhandelaar Wais Shirbaz benadrukt het belang van de steun en het vertrouwen van de leden in deze complexe onderhandelingen, die gebaseerd zijn op zorgvuldige overwegingen en een grondige analyse van zowel het verleden als de verwachte toekomstige ontwikkelingen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*