Nu officieel: NPO Radio 4 wordt NPO Klassiek

Al eerder was het uitgelekt, maar nu ook officieel door NPO bekendgemaakt. Vanaf 1 januari krijgt NPO Radio 4 de nieuwe naam: NPO Klassiek De zender wordt het publieke platform voor klassieke muziek in de volle breedte: radio, podcasts, live-concerten, video’s, muzieknieuws en speellijsten. 

Simone Meijer, zendermanager NPO Radio 4: “We introduceren NPO Klassiek om de vindbaarheid en de herkenbaarheid van de zender te vergroten. Hierin schuilt ook onze ambitie om een gids te zijn voor iedereen die meer wil ontdekken op het gebied van klassieke muziek. We bouwen hard aan een platform waarmee we een rijk aanbod creëren voor iedereen die van klassieke muziek houdt of het wil leren kennen en waarmee we ook de culturele sector omarmen en alle aandacht geven die deze verdient. Natuurlijk blijven de vertrouwde programma’s gewoon te horen op onze zender.”  

NPO Klassiek biedt ook onder de nieuwe vlag radioprogramma’s van de omroepen die aansluiten op de dynamiek van de dag. Herkenbaar en verrassend, inspelend op de actualiteit van het (Nederlandse) muziekleven en altijd met de beste uitvoeringen. “Met name overdag presenteren we een aangenaam en inspirerend aanbod voor een breed publiek. In de avonden en weekenden houden we ruimte voor verdiepende, avontuurlijke programmering, waarbij klassieke muziek altijd het uitgangspunt is”, aldus Meijer.  Met het on demand portfolio van podcasts, speellijsten en concerten wil NPO Klassiek iedereen aanspreken die meer wil weten.   

Integrale koers
Jurre Bosman, directeur Audio: “NPO Klassiek staat symbool voor de integrale koers die NPO Audio heeft ingezet voor 2023. Dat doen we met onze sterke live-radiozenders, waarmee we het leven van onze luisteraars elke dag willen verrijken en verdiepen. Ook zetten we vol in op nieuwe vormen van audiocontent; podcasts voorop. We focussen ons met de omroepen daarbij op de genres journalistiek en cultuur, in een brede waaier. Komend jaar bouwen we ons nieuwe audioplatform NPO Luister verder uit om luisteraars nog beter te bedienen met het brede aanbod van de publieke omroepen. We hebben tal van steengoede presentatoren, interviewers, dj’s en makers in huis en ook in 2023 kent onze programmering een mooie afwisseling tussen herkenbaarheid en vernieuwing. Daar ben ik buitengewoon trots op.”  

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*