Nu officieel: Man Bijt Hond eind augustus terug bij SBS6

Dit najaar schuift Man bijt hond weer aan bij Nederlandse tafels om de dag door te nemen. Het bekende tv-programma, dat een bijzonder kijkje geeft in ons alledaagse leven, wordt uitgezonden bij SBS6. 

Man bijt hond brengt alledaags nieuws en laat zien wat Nederland bezighoudt. Door het kleine nieuws groot te maken en het grote nieuws klein te maken wordt Nederland met een knipoog in beeld gebracht. 

Marco Louwerens, Directeur Televisie bij Talpa Network: “We willen met SBS6 midden in de maatschappij staan; het Nederland van nu laten zien. Daar is Man bijt hond bij uitstek een geschikt tv-programma voor.” 

Van oorsprong is Man bijt hond een Vlaams televisieprogramma. In 1999 ging de Nederlandse versie van start, waarna het 16 jaar lang te zien was. Een aantal personages uit het programma werden zelfs landelijk bekend. 

Louwerens: “Op geheel eigen wijze brengt het programma de bijzondere, ontroerende en waarachtige verhalen die zich in ons land afspelen. Zeker ook buiten de Randstad, waar de media zich naar mijn mening nog te weinig op concentreren. Naast wat we natuurlijk al doen in Hart van Nederland kunnen wij die verhalen nu ook via Man bijt hond vertellen, hoe mooi is dat? Ik ben er dan ook enorm trots op dat SBS6 Man bijt hond weer op de buis brengt en ik hoop dat we daar veel kijkers een plezier mee zullen doen.” 

1 Comment

  1. Man bijt Hond trekt misschien wat meer oudere kijkers maar toch past het wel bij de zender. Goed dat het terugkomt. Ik hoop dat de makers de vrije hand krijgen en dat er niet weer dat SBS sausje overheen komt. Ik weet niet of Lingo met Jan Versteegh nu wel zo goeie zet is maar we zullen zien.

    Wel maakt Talpa/SBS weer een paar grote programmatische fouten. Je moet natuurlijk ruimte maken voor deze nieuwe programma’s in je vooravond en is de ruimte daarin beperkt maar dan ga je niet je vlaggenschip Utopia verplaatsen naar 18.00u. Beter verplaatsen ze Utopia naar Veronica en maken ze daar een iets ruigere voorvond. De vooravond van SBS6 mist ook nog steeds naast regionieuws het gewone nieuws waardoor de zender nog steeds niet urgent is om op te zetten. Als je thuis van je werk zet je nog steeds niet SBS6 aan maar je komt er al zappend pas later terecht. Ik had het zo gedaan:

    SBS6 (andere naam) 18.00 Nieuws, HvN en weer 18.30 Lingo met Nance, 19.00 Man bijt Hond, 19.30 een nieuwe soap of Chateau Meiland (gedurende het tv seizoen afgewisseld met soort gelijke reallifesoaps) 20.00 Deal or No Deal of Show me the Money met Jan Versteegh

    Veronica (andere naam als SBS6 de naam Veronica 6 krijgt wat ik zou doen) Disney XD naar overdag op NET5. In de middag oude en nieuwe comedy, actie en jongerenseries. 17.30 Explosief en Actienieuws 18.30 Door het Lint – vakantie vierende jongeren in binnen en buitenland. Nieuwe afleveringen van deze 3 programma die in het verleden de vooravond vormde van SBS6 en het toen redelijk deden. Daarbij niet zo duur om te maken. En dan om 19.30 Utopia

    NET5 tot aan 18.00u dus Disney XD en daarna Nederlandse en buitenlandse versies van 18.30 Masterchef/Huizenjacht 19.30 House Rules/Restaurant Rules. Buitenlandse versies van The Amazing race zou ook nog kunnen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*