NTR viert 50 Jaar Nationale Opera

De Nationale Opera bestaat 50 jaar. Het jubileum wordt bij de NTR gevoerd met een speciaal programma bij met bijzondere archiefmomenten.  Wat is de mooiste productie van de Nationale Opera? Zijn dat de Mozarts Da Ponte’s van Jean-Pierre Ponnelle en Nikolaus Harnoncourt of toch de Wagner-Ring van het duo Pierre Audi en Hartmut Haenchen?

Kijkers en luisteraars hebben een stem in de programmering. Via www.ntr.nl/mooisteopera kiezen zij uit de twintig mooiste opera’s en brengen hun stem uit op hun favoriete voorstelling. Zaterdag 28 november maakt NTR Opera Live (Radio 4) de lijst openbaar en zondag 29 november besteedt Podium Witteman (NPO2)  aandacht aan de stemming en het 50-jarige bestaan van De Nationale Opera.

Humperdinck
Te gast zijn dan o.a. regisseur Lotte de Beer en zanger Thomas Oliemans om te praten over de nieuwste DNO-uitvoering van Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck.Tijdens de twee weken durende stemperiode zijn op Radio 4 fragmenten uit de lijst te horen in NTR Opera Live (zaterdag 5 en 12 december) en NTR Podium (elke werkdag van 16.00 tot 19.00 uur). Zondag 13 december sluit Podium Witteman (NPO2) officieel de stemming.

In het TV-programma 50 jaar Nationale Opera (NPO2) op zondag 27 december om 17.10 uur toont de NTR de keuze van de kijker met de top drie van de mooiste operaproducties. Presentator Hans Haffmans ontvangt in het theater van de Nationale Opera diverse gasten. Themakanaal NPO Cultura staat van 30 nov. t/m 4 dec. geheel in het teken van DNO met elke avond vanaf 20.30 uur één of twee DNO-opera’s. Kijk voor de programmering op www.npocultura.nl/dno

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*