NTR Routes app gelanceerd

In de app NTR Routes kun je net zoals de Van Rossems alle steden bezoeken. Aan de hand van hun korte verhalen bij interessante plekken ontdek je de steden op een verrassende en leerzame manier.

De app NTR Routes biedt informatie in tekst en video over locaties en bezienswaardigheden in Nederlandse steden en daarbuiten. De filmpjes komen uit tv-programma’s van de NTR en uit de rijk gevulde videosite van Schooltv. Via een wandelroute ontdek je een stad of plek op een verrassende manier. De app geeft leerzame achtergrondinformatie bij de plekken die je bezoekt.

Maarten van Rossem bezoekt samen met zijn broer Vincent en zus Sis diverse steden. In het tv-programma Hier zijn de van Rossems laten ze elkaar plekken of objecten zien, die de anderen nog niet (zo goed) kennen en vertellen elkaar de verhalen die daarbij horen. Maarten doet dat vanuit zijn specialiteit geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent als expert op het gebied van architectuur. De steden die ze aandoen zijn Maastricht, Rotterdam, Brugge (B), Naarden, Dordrecht en Essen (D). De Van Rossems zijn alle drie uitstekende verhalenvertellers. Daarnaast staan ze bekend om hun relativerende toon en droge humor. De drie zijn het lang niet altijd met elkaar eens. Ze bevragen elkaar kritisch, dragen eigen kennis aan en dwingen de anderen het achterste van hun tong te laten zien.

De NTR Routes app is beschikbaar voor Android en iOS.

UPDATE 30 mei 2018:
De serie Hier zijn de Van Rossems wordt door de NPO nu continu herhaald (vrijwel elke werkdag op 19.40 uur op NPO 2). In de oude series wordt nog verwezen naar de app. De app is vervangen door een stedenkaart: www.vanrossems.nl. Van alle steden die de Van Rossems bezoeken (ook die van de oude series) zijn daarop fragmenten per stad te zien, mét de toelichtingen van Maarten, Sis en Vincent van Rossem

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*