NTR komt met wetenschapsprogramma Focus

In Focus gaan presentatoren Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel op onderzoek uit in de wetenschappelijke wereld. Ze nemen de kijker mee naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ontdekkingen. Hoe beïnvloeden die ons dagelijks leven?

In Focus komen interessante wetenschappers aan het woord die de kijker zelf niet snel spreekt en ziet de kijker beelden die hij niet eerder zag. Iedere aflevering is een zoektocht naar wetenschappelijke antwoorden op een centrale vraag.

Aandacht!
In de eerste uitzending gaan Elisabeth en Diederik op zoek naar de werking van ons ingenieuze aandachtssysteem. Hoe werkt dat eigenlijk in ons brein, wat gebeurt er als we appen en bellen in het verkeer? En kan aandacht ook kapot?

Focus (op TV) vervangt De Kennis van Nu, dat wekelijks te zien is op NPO 2.

Focus podcast
De podcast van Focus op Radio1.nl verdiept zich in wetenschappelijke ontwikkelingen en duidt de actualiteit door de geschiedenis in te duiken. Deze podcast wordt samengesteld uit de wetenschapsrubriek van Nieuws en Co (NPO Radio1) en het nieuwe nachtprogramma Focus: iedere dinsdag- op woensdagnacht van 02:00 tot 06:00 uur op NPO Radio1.

Verdieping op NPO Focus
Focus op radio en TV wordt in nauwe samenwerking gemaakt met het online platform NPO Focus: npofocus.nl. Dé plek voor verdiepende informatie en achtergronden over wetenschap, geschiedenis, cultuur, politiek en economie.

Uitzending: Vanaf 8 februari elke donderdag om 21.25 uur op NPO 2

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*