NTR experimenteert met interactieve documentaire

Op 29 januari lanceert de NTR de interactieve documentaire Jheronimus Bosch, De tuin der lusten. Dit online project biedt de bezoeker de mogelijkheid om tot in de kleinste details in te zoomen op het beroemde drieluik De tuin der lusten en via een audiovisuele rondleiding met de stem van Midas Dekkers, van dichtbij kennis te maken met de mysterieuze symboliek in de wereld van Bosch.
 

NTR en Pieter van Huystee Film ontwikkelden de interactieve documentaire in samenwerking met NPO. Het project biedt een vooruitstrevende, toegankelijke en openbare vorm voor het van dichtbij bekijken van een beroemd kunstwerk. Bovendien vormt het project een vernieuwende manier van ‘digital storytelling’. De ‘Jheronimus Bosch interactive’ staat op 29 januari vanaf 18.00 uur online op jheronimusbosch.ntr.nl.

Speciaal voor jongeren kent de ‘Jheronimus Bosch interactive’ een Klokhuis-tour, waarmee de achtergronden en symboliek van de Tuin der Lusten in stijl van Het Klokhuis worden uitgelegd door presentatrice Nienke de la Rive Box. Ook het NTR-programma Andere Tijden maakt, in het kader van het Bosch-jaar, een aflevering rond de middeleeuwse kunstenaar en levert een bijdrage aan de inhoud van de interactive. De NTR en Pieter van Huystee Film & TV brengen hiermee een beroemd kunstwerk tot leven voor een breed publiek.

Momenteel ontwikkelt Pieter van Huystee Film ook een virtual reality documentaire rond Jheronimus Bosch. Dit project maakt binnenkort de drieluik compleet: een film, een interactieve documentaire en virtual reality rond Jheronimus Bosch – een transmediale drieluik. 

De documentaire Jheronimus Bosch, geraakt door de duivel wordt op 8 februari om 20.30 uur op NPO2 uitgezonden bij de NTR in Het Uur van de Wolf. De film volgt de experts die het mysterie van de circa 25 nog bestaande schilderijen van Bosch proberen te ontrafelen. 

 
Lancering:          vrijdag 29 januari 2016, 16.00 uur
Website:             jheronimusbosch.ntr.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*