NTR Academie herhaalt Martin Simek’s interview met Drs. P

Afgelopen zaterdag overleed Drs. P op 95-jarige leeftijd in Amsterdam. In de NTR Academie wordt vanavond vanaf 23.00 uur op NPO Radio 5 de herhaling uitgezonden van het gesprek dat Martin Simek met hem had in het programma Kleur Bekennen op 12 januari 2001.

Gespreksonderwerpen zijn onder meer zijn jeugd in Zwitserland als een zoon van een Oostenrijkse vader en een Nederlandse moeder, de jaren die hij in Indonesië heeft doorgebracht, zijn eerste herinnering, de Nederlandse taal en de manier waarop Nederlanders met taal omgaan, zijn huwelijk en zijn succesnummer ‘Veerpont’ (heen en weer).

Ook praten Simek en Drs. P over de literaire en filosofische kwaliteiten van de teksten van de doctorandus, de televisieprogramma’s waar hij naar kijkt, zijn  interesses, zijn visie op de Nederlandse politiek, de muziek waar hij graag naar luistert en de mate waarin hij romantisch is.

Tot slot gaat het over de literaire prijzen die Drs. P in zijn carrière heeft gewonnen, het geld dat het schrijven hem heeft opgeleverd en zijn bewondering voor de romans van schrijver en dichter Willem Elsschot. Tevens draagt Drs. P. de liedtekst van ‘Veerpont’ voor en wordt muziek gedraaid van zijn keuze.

In NTR Academie zijn iedere werkdag om 23.00 uur boeiende gesprekken te horen met gasten die ertoe doen.

Uitzending:    maandag 15 juni 2015, 23.00 uur, NPO Radio 5

NTR Academie: elke werkdag om 23.00 uur op NPO Radio 5

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*