NPO wil toch extra Songfestivalbijdrage van Den Haag

Shula Rijxman (NPO) zei gisteren bij de talkshow van Jinek: “Het Eurovisiesongfestival is een feest van en voor Nederlanders. Het geld zullen we dan ook aan Den Haag gaan vragen.”

Het gaat daarbij om een bijdrage van tussen de 15 en 20 miljoen euro, die de NPO extra vanuit Den Haag wil ontvangen.

Het is niet zeker of het Kabinet open staat om haar beurs zal opentrekken voor het Songfestival. Premier Mark Rutte heeft al dit voorjaar gewaarschuwd dat de NPO niet hoeft te rekenen op extra geld van de overheid om het Eurovision Songfestival te organiseren. 

Gisteren werd bekend dat het Eurovisiesongfestival dit jaar op 16 mei in Rotterdam georganiseerd gaat worden. 

UPDATE: Den Haag staat niet open om bij te dragen aan Songfestival

7 Comments

  1. Wat zeurt deze vrouw toch altijd veel over geld. Dat terwijl er nog zoveel dingen binnen de NPO zijn waar ze op kan bezuinigen zonder dat de kijker er op achteruit gaat. Nu weer 15/20 miljoen extra. Worden dan de kaartjes om er bij te zijn goedkoper? Deze liggen nu boven de 400 miljoen. Ik vind dat er meer geld naar de NPO moet dan nu het geval is maar dan moet men het wel beter besteden. Misschien wordt het tijd dat Shula en Frans eens opstappen.

  2. hmmm laten ze maar eens kijken naar al die managers etc daar valt vele bestuurlijke lagen tussen weg te knippen wat geld oplevert.
    Maar niet meer geld daar naar toe, als het dan niet uitkan laten ze maar failliet gaan, zoals dat ook bij bedrijven gebeurt, velen met mij zullen er geen traan om laten

    • De PUBLIEKE omroep wordt nu eenmaal deels bekostigd uit overheidsgeld. In die zin is er sprake van een organisatie voor algemeen nut met een maatschappelijke taak. Het is dus geen particulier bedrijf met louter winstoogmerk. Nederland vormt geen bedrijf en dient dan ook niet als zodanig bestuurd te worden. Wel mag de gemeenschap eisen, dat de exploitatie zodanig geschiedt, dat enerzijds aan de uitvoering en vervulling van de opdracht wordt voldaan en anderzijds een rendabele boekhouding wordt gevoerd. En inderdaad: net zoals in het onderwijs, de zorg, de volkshuisvesting, het openbaar vervoer enz. zou het wegsnijden van enkele managementlagen een verlichting van de lasten en verruiming van de (zinvolle) lusten kunnen betekenen. Het blijft echter niet alleen een kwestie van geld, maar ook van organisatie, mentaliteit en stemming & sfeer.

    • @Bellatrix Wie zijn dat dan, die velen met u die er geen traan om laten? Beetje slechte onderbouwing als u voor anderen gaat spreken.

      @Paul Zeker mag je gewoon als kijker een mening hebben over de NPO, de zorg, onderwijs etc mits je je ergens in hebt verdiept en weet waar je over praat. De meeste meningen op het internet tonen aan dat dit niet het geval is. De NPO kan zeker snijden in management lagen maar dat kan men ook in andere publieke sectoren. Ik zeg kan omdat er wel keer geld gaat naar onderwijs en zorg maar er word niet gesneden in het management. Sterker nog, er komen steeds meer managers bij.

    • Ik ben ook geen (ex)medewerker van de omroep, maar consument van (overwegend traditionele) media, in het bijzonder de radio. Ik vind wel dat eveneens niet direct betrokkenen of belanghebbenden een mening mogen hebben over het reilen & zeilen van het publieke omroepbestel, dat immers “van ons allemaal” is. Ik geloof zeker dat de PO garen kan spinnen bij kritisch commentaar van haar klanten.

      • “Ik ben Paul Cornelis (Cor) van de Laak, en wel hierom …” (Nee, geen kritisch AVRO(/TROS) lid. Ik ben al jaren lid van VPRO (volledig) en (BNN)/VARA (budgetlid).

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*