NPO vernieuwt programmering van 3FM

In april vernieuwt NPO 3FM de programmering. Radio-dj Timur Perlin is van maandag tot en met donderdag te horen tussen 12.00 en 14.00 uur. Frank van der Lende en Eva Koreman vormen een nieuw duo in de middag. De show van Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen verhuist naar de vroege avond. 

Lunchshow met Timur Perlin
In januari verving Timur, nu alleen te horen op NPO Radio 2, tijdelijk Rámon tijdens de middagshow van Mark + Rámon op 3FM. Nu krijgt hij een vaste rol in de programmering. Timur Perlin: “Ik wil altijd daar zijn waar het avontuur is. 3FM is een spannende zender, met goeie en nieuwe muziek die nergens anders te horen is. Ik wil samen met mijn luisteraars plezier maken en verrassen”. 

Vernieuwde middagshow
Ook in de middag horen luisteraars een fris geluid met het nieuwe duo Frank van der Lende en Eva Koreman in Frank & Eva: Welkom Bij De Club. De middagshow gaat een uur langer duren, van 16.00 tot 19.00 uur. Mark en Rámon schuiven door naar de vroege avond en zijn te horen van 19.00 tot 21.00 uur. Mark presenteert het programma tijdelijk alleen onder de naam ‘De Avonturen van Mark’. Als Rámon hersteld is, presenteren Mark en Rámon de show weer als duo.

Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: “Het voelt dubbel om in deze onzekere tijd de geplande versterking van 3FM te presenteren. Tegelijkertijd zijn we ook volop met het ‘nu’ bezig. Sander die Europa samenbrengt doordat 183 radiostations tegelijkertijd You’ll Never Walk Alone draaien. Vrijdag steken we Nederlandse artiesten een hart onder de riem met de Klomp Top 100. En samen met FunX en KX Radio komt 3FM in actie tegen verveling onder thuiszittende jongeren. Met onze nieuwe programmering zijn we als eigenzinnige zender een toevoeging aan het radiolandschap, nu én straks. Dat Timur voor 3FM kiest, vind ik fantastisch. Hij is een radiomaker in hart en nieren en past ontzettend goed bij de zender.”

De belangrijkste veranderingen op een rij

 • De ochtendshow Sanders Vriendenteam met Sander Hoogendoorn (BNNVARA) duurt een uur korter, van 06.00 uur tot 09.00 uur. 
 • Jorien Renkema (AVROTROS) begint een uur eerder met haar programma Zin In!, van 09.00 tot 12.00 uur. 
 • De lunchshow Timur wordt van maandag tot en met donderdag gepresenteerd door Timur Perlin (BNNVARA), van 12.00 tot 14.00 uur. Rob Janssen (AVROTROS) is van vrijdag tot en met zondag op dit tijdstip te horen met Radio Op ’n Broodje.  
 • Herman Hofman (AVROTROS) is elke werkdag te horen van 14.00 tot 16.00 uur met het programma Twee Vier. 
 • De middagshow Frank & Eva: Welkom Bij De Club is in handen van Frank van der Lende en Eva Koreman (BNNVARA-VPRO) en duurt een uur langer, van 16.00 tot 19.00 uur. 
 • Mark van der Molen (BNNVARA) presenteert in de vroege avond De Avonturen van Mark, van 19.00 tot 21.00 uur.
 • Sagid Carter (VPRO) wordt de nieuwe stem van het avondprogramma 3VOOR12 Radio, tussen 21.00 en 00.00 uur.
 • Angelique Houtveen (KRO-NCRV) presenteert in het weekend Angelique’s Afternoon van 16.00 tot 19.00 uur. 

Timur Perlin op NPO Radio 2
Timur Perlin blijft voorlopig zijn zondagochtendprogramma op NPO Radio 2 presenteren. Zijn uren op de zaterdag neemt vanaf april Emmely de Wilt (KRO-NCRV) voor haar rekening.

11 Comments

 1. 10 van de 18 uren overdag zijn nog steeds BNNVARA uren, inclusief de belangrijke drive time. Het is duidelijk dat Sharid Alles geen grip heeft op omroep politiek.

 2. Arme Timur! Is mooi in de praatjes van juffrouw Alles getrapt. Hoe ze ook weer dat You’ll Never Walk Alone naar zich toe trekt. Leuke actie van Sander maar laten we het ook niet weer groter maken dan het is. Dat zij dit nu inzet in haar standaard promo/manager praatje is eigenlijk beneden alle pijl.

  3FM is al jaren niets meer en gaat ook niets meer worden. Ik herhaal het nog maar een keer trek de stekker er uit en geef die frequentie aan Radio5. Begin met een aantal 3FM dj’s en een paar nieuwe een klein pop/rock/alternatief station online in de stijl van Studio Brussel met een nieuwe naam en maak daar Rob Stenders de baas van.

 3. Lood om oud ijzer inderdaad. Het zit hem niet in een of twee shows vervangen, het hele merk, imago en muziekbeleid moet op de schop. Zoals ook in dit artikel van Parool wordt omschreven: https://www.parool.nl/kunst-media/3fm-is-nu-een-marginaal-zendertje-hoe-kon-het-zo-misgaan~bd8024fe/

  Dit is zo’n lekkere polderoplossing waar alle omroepbaasjes maandenlang over vergaderd hebben. Maak Giel of Stenders de baas, geef het station weer smoel en aanzien. Nu is het een lappenmand aan concessies. Het zou me verbazen als dit het verschil gaat maken.

  • 3FM is bedoeld voor jongeren en niet zoals de criticasters in het Parool stellen in de toekomst voor veertigers die van poprock houden, dus zeg maar iedere dag Bruce Springsteen. Daar is nog minder markt voor dan voor de overgebleven jongeren. Bovendien is er voor de oudere doelgroep Radio 2 en Radio 10 en Radio Veronica en online KINK. We moeten er ons bij neerleggen dat 3FM het met flink minder aandeel moet doen, maar door moet gaan om actuele muziek te brengen in de voorhoede van jonge popbands, dance en hiphop. Het nu inzetten als joker als iemand als Yimur Perlin (42 jaar en zo kleurloos als mijn keukenraam) vind ik een verkeerde keuze. Stel nieuwe jonge deejays aan (Bram Krikke?) die ook weer kunnen uitgroeien tot de iconen die vroeger bij 3FM zaten. 3DM wordt een nichezender net als Radio 4 dat al lang is. Waarom zou dat erg zijn?

   • Het voorzichtige succes van Kink geeft aan dat ook Nederland behoefte heeft aan een volwassen popzender. En dat is echt niet Springsteen de hele dag. Dat is gewoon een keuze maken voor de bands en artiesten die ook bijv. bij een Studio Brussel en BBC Radio 1 volop gedraaid worden. De platenmaatschappijen hebben een veel te grote vinger in de pap bij 3FM, waardoor het een allegaartje aan muziek is.

 4. @Juul Eens! Al denk ik dat hij wel een zender kan bouwen. Als ie daarmee niet meer zelf op de radio te horen is dat is het mooi meegenomen.

  @DirkJan 3FM moet alles behalve zich nog langer richten op jongeren. Dat geld voor NPO3 in de avond ook. Ze moeten zich meer richten op genres. In het geval van 3FM zou dat pop/rock/alternatieve kunnen zijn in de stijl van Studio Brussel en BBC radio 1. Een klein station en met de huidige frequentie naar Radio 5.

  Voor jongeren zou 3FM een groot platform op internet moeten maken waar sommige NPO3 programma’s, FunX en andere radio een onderdeel van is. Het platform dat samenwerkt met reeds bestaande en door jongeren veel gebruikte platforms als Netflix, Videoland, YouTube, Dumpert, Facebook, Instagram, Tik tok, games etc. Alleen dan heeft het kans van slagen om jongeren nog te bereiken door de NPO. Al ben ik bang dat de NPO de boot al gemist heeft wat jongeren betreft.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*