NPO Radio apps zijn vernieuwd

Luisteraars van de radio-apps van de NPO kunnen vanaf vandaag gebruik maken van een aantal nieuwe functies. De apps voor smartphones en tablets zijn volledig vernieuwd en bieden meer interactie met de radiozenders van de publieke omroep.

Via de vernieuwde chatfunctie App’je kunnen luisteraars nu persoonlijke gesprekken voeren met dj’s en programmamakers. Muziek die gedraaid wordt op bijvoorbeeld NPO Radio 2, NPO 3FM of NPO FunX is toe te voegen aan individuele Spotify-lijsten (meteen beschikbaar voor Android; iOS vanaf volgende week).

De radiostreams zijn voorzien van een scrollbalk. Gemakkelijk voor wie het begin van een programma heeft gemist of snel een fragment nog eens wil horen.

De podcasts van de verschillende zenders, bijvoorbeeld die van NPO Radio 1, hebben een prominente plek. Luisteraars abonneren zich met een druk op de knop op hun favoriete podcasts, die in de apps ook te downloaden zijn en offline kunnen worden beluisterd.

Jurre Bosman, directeur audio NPO: “We zien een toename in het luisteren via smartphones en tablets, want ons publiek wil overal zijn favoriete radiozenders kunnen ontvangen. Onze luisteraars vinden gebruiksgemak en persoonlijk contact met de radiomakers belangrijk en met deze nieuwe apps zetten we daarin een volgende stap.”

De (video)livestreams zijn via Chromecast en Airplay ook op andere apparaten af te spelen.

Gebruikers van de huidige apps van NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO FunX, NPO SterrenNL en NPO Radio 2 Soul & Jazz krijgen via een update beschikking over de nieuwe versies.

De nieuwe apps worden in de loop van vandaag beschikbaar gesteld via de App Store of Google Play Store.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*