NPO Radio 2 presenteert… in maart

Vanaf 3 maart duikt de NTR op het themakanaal NPO Cultura weer diep in 50 jaar popmuziek. Aan de hand van de actualiteit presenteren Leo Blokhuis en Andrew Makkinga in NPO Radio 2 presenteert… de mooiste concerten en documentaires. Deze maand o.a. Daryl Hall & John Oates, U2 en Aretha Franklin. Ook beleeft de vorige maand vervallen documentaire over A Tribe Called Quest deze maand alsnog de Nederlandse tv-première! Elke vrijdagavond om 23:00 uur op NPO Cultura. (Herhaling op de zaterdagavond erna om 20:30 uur).

De uitzendingen in MAART op een rij.

Vrijdag 3 maart: Daryl Hall & John Oates

Op 5 maart 1977 – precies 40 jaar geleden – kwam het legendarische blue eyed soul-duo Daryl Hall & John Oates binnen in de Top 40 met de single ‘Rich girl’. Het wordt hun eerste Nederlandse hit. En vele zullen er volgen, wat heet: met hun successen gelden Hall & Oates als een van de succesvolste duo’s in de popmuziek. In deze aflevering een fijne instap-documentaire over heden en verleden van zowel Hall als Oates, aangevuld met clips en fraai live-materiaal uit de archieven. Verwacht hits als ‘Out of touch’, ‘Maneater’ en natuurlijk ‘Rich girl’.

Vrijdag 10 maart: U2 – The Joshua Tree

Dertig jaar geleden (om precies te zijn: op 9 maart 1987) verscheen The Joshua Tree. Het is het album waarmee de Ierse groep U2 ook in de VS definitief weet door te breken. De 3J’s toeren deze maanden langs de theaters met een Joshua Tree-tribute, maar U2 viert dit jubileum zelf ook en komt 29 en 30 juli het album integraal spelen in Amsterdam. In deze aflevering staan we stil bij dit voor de groep zo belangrijke album waarop onder meer de hits ‘ With or without you’ en ‘I still haven’t found what I’m looking for’ te vinden zijn.

Vrijdag 17 maart: A Tribe Called Quest

Pharrell Williams noemt ze ‘De Beatles van de hiphop’: A Tribe Called Quest. De groep kwam vorig jaar sinds lange tijd weer in het nieuws omdat een van de leden, rapper Phife Dawg, overleed. Hij is nog wel te horen op het nieuwe Tribe-album We got it from here…, dat afgelopen november tot ieders verassing verscheen. In deze aflevering ziet u de veelgeprezen documentaire Beats, Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest van Michael Rapaport.

Vrijdag 24 maart: Aretha Franklin

Aretha Franklin maakte onlangs bekend met pensioen te gaan maar niet voor ze dit jaar een nieuw album zal uitbrengen, productie zal in handen zijn van Stevie Wonder! Nu bereikt The Queen Of Soul op 25 maart de prachtleeftijd van 75 jaar, hoog tijd dus voor een aflevering vol mooi Aretha-archiefmateriaal. Hoofdbestanddeel is een concert opgenomen door de Franse tv in Parijs in 1977. Met o.a. ‘Respect’, (You make me feel like) A natural woman’, ‘I say a little prayer’ en ‘Spirit in the dark’.

Vrijdag 31 maart: K’s Choice

Van de Belgische rockband K’s Choice verscheen begin dit jaar een nieuwe versie van hun bekendste nummer ‘Not an addict’, waarop Sarah Bettens zingt samen met Skin van Skunk Anansie. In maart heeft de groep een paar Nederlandse optredens en eind maart verschijnt een nieuwe K’s Choice-verzamelaar vanwege het 25-jarig bestaan. Voor deze aflevering selecteerden we daarom het beste en het mooiste van twee Pinkpop-concerten van de groep. Een van de hoogtepunten is een speciale versie van ‘Not an addict’ op Pinkpop 1996 met… inderdaad: Skin!

NPO Cultura, het themakanaal voor kunst, cultuur en documentaires, is op televisie te zien via Ziggo (kanaal 222) en KPN (kanaal 170). Of via www.npo.nl/cultura

Leo Blokhuis is elke zondagavond op NPO Radio 2 te beluisteren in het programma Blokhuis. www.nporadio2.nl/blokhuis

Andrew Makkinga is maandag tot en met donderdagavond te beluisteren op themakanaal NPO Soul & Jazz. www.nposoulenjazz.nl/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*