NPO onthult nieuwe programmering voor TV-seizoen 23/24

De NPO komt met een gevarieerde en vernieuwde programmering voor het aankomende TV-seizoen 23/24. Thema’s die de Nederlandse samenleving raken worden in de schijnwerpers gezet, variërend van culturele hoogtepunten tot levensbeschouwing, en van wetenschap tot drama.

Dit seizoen valt op door zowel splinternieuwe titels als vertrouwde successen. Verkiezingen
In het licht van de aanstaande verkiezingen lanceert de NPO een reeks nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Zo zal Op1, gepresenteerd door Sven Kockelmann en Tijs van den Brink, wekelijks politieke specials uitzenden. “House of Politics” geeft kijkers een intiem beeld van lijsttrekkers, terwijl “Pointer” de uitspraken van politici onder de loep neemt met een factcheck-marathon.

De zaterdagavond
De zaterdagavond wordt opgevuld door “Hotel Hollandia” waarin Paul de Leeuw een unieke mix van drama, satire en talkshow presenteert. Verder volgt Frans Bauer in “Frans Bauer – een leven zonder letters” mensen die laaggeletterd zijn, en in “De Mensenbieb” kunnen kinderen bijzondere levensverhalen ‘lenen’ in plaats van boeken.

Groen en duurzaamheid
Het thema groen en duurzaamheid wordt belicht in “12 straten groen”, waarin buurten worden uitgedaagd te vergroenen. En de beladen geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog wordt aangrijpend in beeld gebracht in de dramaserie “De Joodse Raad”.

Andere hoogtepunten zijn “All Stars & Zonen”, dat hedendaagse thema’s als genderongelijkheid en cancelcultuur aankaart, “Bij ons op het AZC”, dat een blik werpt op het leven in een asielzoekerscentrum, en “Vonneke Exposed”, een diepgravend verhaal over de impact van verspreide naaktfoto’s op een jong meisje.

Met deze diverse line-up van programma’s beoogt de NPO de rijke mozaïek van verhalen die Nederland rijk is in beeld te brengen, waarbij de publieke omroep als altijd streeft naar verbinding, herkenning en verdieping.

Nieuwe titels
Hieronder een glimp van de nieuwe titels dat kijkers kunnen verwachten, waarbij elk programma zijn eigen unieke verhaal en perspectief biedt.

“Hotel Hollandia” op BNNVARA’s NPO 1 neemt kijkers mee naar een zaterdagavond in een fictief hotel. Met zijn vaste personeelsleden en wisselende wekelijkse gasten, biedt het hotel een rijkdom aan verhalen. Op NPO 3/NPO Start komt “Santos”, een dramaserie van BNNVARA, die een romantisch verhaal vertelt van een liefdeskoppel in Rotterdam. Terwijl ze tussen hun criminele familieleden en hun dromen navigeren, proberen ze hun liefde in balans te houden.

De EO biedt een ontroerende online serie genaamd “Vrienden na het leven”, die diep duikt in het leven van vriendengroepen die een geliefde hebben verloren. Bij AVROTROS vinden we “Frans Bauer – een leven zonder letters”, waarin Frans Bauer laaggeletterde mensen volgt en hun dagelijkse worstelingen en uitdagingen belicht.

Jongeren kunnen terecht bij BNNVARA’s “De Marker”, een online nieuwsmerk dat zich op verschillende platforms richt. “We gaan er allemaal aan” is een intrigerende serie op PowNed’s NPO 3 waar Valerio Zeno duikt in de potentiële eindscenario’s voor de mensheid, terwijl op NPO 2, MAX’s “De Grooten Tour van de Gebroeders de Witt” een historische reis neemt die de beroemde broers Johan en Cornelis de Witt volgt.

HUMAN’s NPO 2 show, “Bij ons op het AZC”, geeft een blik achter de schermen van een Asielzoekerscentrum. Kinderen krijgen een kans om met mensen uit diverse achtergronden en levensverhalen te praten in “De Mensenbieb” op NPO Zapp. Terug op NPO 1 van AVROTROS, belicht de documentaire “FC Volendam” de voetbalclub en de ambitieuze plannen van voorzitter Jan Smit.

De lijst gaat door met talloze andere boeiende shows en documentaires, variërend van onderzoeken naar de impact van sociale media op democratie in “Sander en de socials” op VPRO’s NPO 3, tot een diepgaande kijk op Nelson Mandela’s erfenis in “Nelson Mandela: hype of hoop” op ZWART’s NPO 2.

Dit is slechts een glimp van het rijke en diverse televisielandschap dat kijkers kunnen verwachten, waarbij elk programma zijn eigen unieke verhaal en perspectief biedt.

10 Comments

  1. Ik vind het er eerlijk gezegd niet zo best uitzien. En dat voor zo’n groot budget dat de NPO heeft. Weer een zaterdagavond show met Paul de Leeuw proberen. Weer maar blijven aanklooien met NPO3 met flut formats waar de doelgroep niet naar kijkt. Geen duidelijke strategie met welk programma op welke zender hoort.

  2. Houdt die Volendamse terreur bij de AVROTROS nooit op? Wie is geinteresseerd in “FC Volendam” en wie is geinteresseerd in die kleurloze Jan Smit

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*