NPO Ombudsman onderzoekt Ongehoord Nederland (update)

De Ombudsman van de NPO onderzoekt omroep Ongehoord Nederland na klachten over de eerste drie uitzendingen van Ongehoord Nieuws op tv en een podcast-aflevering.

Ombudsman Margo Smit meldt dat ze een heel aantal klachten heeft gekregen over “onjuiste informatie en desinformatie, gebrek aan onpartijdigheid en racisme”

Smit toetst de uitzendingen aan de NPO Journalistieke Code uit 2017. De NPO gaat ook in gesprek met ON over de klachten,in afwachting van de uitkomst.

Update:
Ongehoord Nederland (ON!) heeft een klacht ingediend bij de Raad van Bestuur van de NPO en het College van Omroepen. De omroep vindt dat de Ombudsman van de NPO, Margo Smit, zich onprofessioneel heeft opgesteld.

8 Comments

 1. Nu kan het ze opeens wel actie ondernemen.
  Terwijl andere klachten over de linkse omroepen ze weg wuift en in de la belandt.
  Vreemd

  • Ik weet niks over klachten, maar het woord van een almachtig wezen op de npo verkondigen is ook desinformatie. Geen wetenschappelijk bewijs voor de man die op een wolk zit.
   Ik heb gisteren teruggekeken. Genoeg kenners die hetzelfde zeggen als baudet over de oorlog ook in het westen. Als je de Engelstalige nieuwszenders volgt in Afrika, Azië krijg je andere geluiden te horen dan de bubbel van de npo. Putin zal flink lijden, maar Oekraïne gaat verliezen met vele doden. Het eindigt als tjetjenie De niet westerse landen hebben gezien hoe er is gehandeld. Eerst lidmaatschap navo voor Oekraïne steunen en nu er oorlog is niet militair helpen op lichte wapenleveranties na. Er gaat nu een hele andere wereldorde ontstaan. Niet westerse landen houden in hun achterhoofd westerse landen zijn onbetrouwbaar. Dit krijg ik ook te horen van familie in het buitenland.
   Elk nadeel heeft zijn voordeel. Defensie wordt weer opgetuigd. Met woorden hou je de vijand aan de grens niet tegen

 2. Aan iedereen die berichten onder dit nieuws plaatst(en dan vooral Juul Geleick), dit was wel te verwachten! Als je het in je hoofd haalt om op de NPO om kritische geluiden over massa immigratie, genderneutraliteit, klimaathysterie en andere woke gekte dan is dit wat men kan verwachten! En waag het helemaal niet om iets positiefs om Geert Wilders of de PVV te zeggen.

  Klagen over partijdigheid? Ha, ha laat mij niet lachten. Laat die ombudsvrouw ook gelijk even een onderzoek doen waarom bij BNNVARA nooit iets negatiefs over de PVDA, Groenlinks en D66 gezegd word? En waarom Femke Halsema en Sigrid Kaag niet van de NPO af te branden zijn? Over partijdigheid gesproken

  • Dag menner Brands,

   Dus ik mag niet vragen om een onderbouwing van een bewering?
   Ga effe wat anders doen, iets nuttigs, in plaats van in deze “speeltuin die Spreekbuis heet” allerlei dingen schrijven die niet door bewijzen gestaafd woren.
   Maar ja, zo gaat op Internet……………. “op naar de volgende website en lekker reageren……………’

   • @Juul Geleick; dus je wilt een onderbouwing? Die kan ik je wel geven. Laten wij Omroep WNL eens als voorbeeld nemen. Op initiatief van de Telegraaf in 2009 opgericht om een rechts geluid op de NPO te brengen. Net zoals de Avro dat vroeger met meester G.J.B. Hiltermann deed.

    Als ik op zondagochtend bekijk hoe negatief en met een kop van irritatie dat hij het er totaal niet mee eens is Rick Nieman Geert Wilders interviewt, dan zegt dat toch wel genoeg. Als Geert Wilders negatief en vijandig geïnterviewd wil worden kan hij net zo goed bij een willekeurig BNNVARA gaan zitten. Of naar Buitenhof gaan en dan vooral als Twan Huys deze uitzending de presentator is. Dan kan ik je wel vertellen hoe dat interview gaat aflopen!

    Wat jij eigenlijk niet begrijpt is dat het al een gotspe is dat Ongehoord Nederland er bij de NPO is bijgekomen! Voor een rechts geluid was Omroep WNL opgericht. Nu is het een huiszender voor CDA en de VVD met een D66 presentator genaamd Rick Nieman.

    Als jij een voorbeeld wilt hoe ik graag zie hoe Geert Wilders geïnterviewd wordt; klik dan eens op deze link van het tv programma Business Class:

    https://www.business-class.nl/uitzendingen/2020-2021/25/geert-wilders-pvv

    Een uitstekend interview van Harry Mens met Geert Wilders.

    Zo hoort een rechtse omroep Geert Wilders te interviewen!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*