NPO Best herdenkt Dick Passchier

Het themakanaal NPO Best brengt komende zaterdagavond 7 oktober een eerbetoon aan de overleden presentator Dick Passchier (84). De kijker krijgt van 21.00 tot 23.00 uur een marathonuitzending te zien, waarin zijn televisiecarrière uitgebreid wordt belicht.

Vanzelfsprekend komt het karakteristieke commentaar aan de orde tijdens het defilé op Paleis Soestdijk. Maar ook veel aandacht voor Dick als spelleider van Tweekamp, Zeskamp, Spel zonder grenzen en het Stedenspel. Met deze grote NCRV-spelshows bereikt hij in de jaren zeventig en tachtig een miljoenenpubliek. Zijn tv-loopbaan eindigt begin jaren negentig als vast panellid in de quiz Zo vader, zo zoon.

Programmering
21.00 uur TV-Comeback (Omroep MAX/2006)
Dick Passchier presenteert, na jarenlange afwezigheid, nog eenmaal een nostalgische zaterdagavondshow. Met medewerking van onder anderen Lisette Hordijk, Henk van der Horst en Seth Gaaikema.

21.50 uur Zo vader, zo zoon (KRO-NCRV/1990)
In deze aflevering moeten panelleden Gerda Havertong, Rien Poortvliet en Willem Bol proberen te achterhalen wie van de vier kandidaten de zoon is van Dick Passchier.

22.15 uur Helden van toen (NTR/2011)
Dick Passchier kijkt terug op zijn leven en zijn carrière aan de hand van archiefbeelden.

NPO Best is dagelijks vanaf 20.00 uur te zien in het basispakket van Ziggo (kanaal 311) en KPN (kanaal 58). De programmering is ook te volgen via een live player op npobest.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*