NPO-app uitgebreid met live audio synchronisatie

De reeds bestaande NPO uitzending gemist-app is vandaag voorzien van een ‘2nd Screen’-update. De belangrijkste feature is de toegevoegde audiosynchronisatie functie in de app. De app vangt hierdoor de exacte timestamp op van het eerste scherm, waardoor beide schermen geheel synchroon lopen, ongeacht de delay van het eerste scherm. En dit biedt vele mogelijkheden voor gebruikers, programmamakers en adverteerders. 

In het live broadcast-signaal van de zenders van de NPO is de watermerktechnologie van Civolution geïntegreerd.  In dit watermerk zit een timestamp en deze wordt ‘gehoord’ en opgepakt door de NPO app. Timestamp en uitzendsignaal worden vergeleken en het juiste scherm wordt opgebouwd in de app: verrijkte EPGdata, tweede scherm applicaties, websites, social media, gerelateerde on-demand content, informatie over het (volgende) programma, etc.

Al deze informatie wordt  aan elkaar gekoppeld en verwerkt tot een zeer overzichtelijk scherm. Doordat de app de exacte timestamp oppikt  doormiddel van audiosynchronisatie, loopt de app volledig in sync met het eerste scherm. Zeer interessant om bijvoorbeeld ‘play along’ spellen te ontwikkelen voor het 2e scherm.
 Ontwikkelaar Stoneroos noemt ook de mogelijkheden voor adverteerders. Het lijkt er op dat de huidige Ster Extra app- features in deze app geïntegreerd gaan worden. Voor de Ster zou dit zeer positief zijn, aangezien hun 2nd screen mogelijkheid voor adverteerders momenteel nog amper wordt gebruikt. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*