NPO 3FM Serious Request brengt het Glazen Huis terug

3FM-dj’s Sander Hoogendoorn, Jorien Renkema, Rob Janssen en Frank van der Lende. Foto: NPO 3FM/Ben Houdijk

NPO 3FM Serious Request brengt het Glazen Huis terug! NPO 3FM-dj’s Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen trekken er in de week voor kerst in en maken vanuit De Nieuwe Stad in Amersfoort 24 uur per dag radio en online content met maar één doel: samen met heel Nederland zoveel mogelijk geld ophalen voor het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) om de regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen en zo klimaatverandering tegen te gaan.

3FM Serious Request gaat deels terug naar de basis van de actie en komt van 18 t/m 24 december weer vanaf één centrale plek waar het publiek de dj’s van dichtbij in actie kan zien, mochten de coronamaatregelen dit toelaten. Tijdens deze editie staat klimaatverandering centraal en daarom staat het Glazen Huis dit jaar symbool voor een broeikas waarin de temperatuur letterlijk tot grote hoogte kan stijgen. Alleen het in Amersfoort aanwezige publiek kan deze temperatuur laten dalen door zich in te spannen in de kas die gekoppeld is aan het Glazen Huis. Ook worden rond het Glazen Huis tal van activiteiten georganiseerd waarmee geld opgehaald wordt voor het Wereld Natuur Fonds, wederom als de coronamaatregelen dit in december toelaten.

Luisteraars thuis kunnen hun steentje bijdragen aan het goede doel door als vanouds een plaat aan te vragen, een donatie te doen of zelf in actie te komen en hun actie aan te melden via 3fm.nl/kominactie.  

Sander Hoogendoorn, 3FM-dj: “Ik vind het heel tof dat ik als laatste bewoner van het Glazen Huis in 2017 nu ook weer de eerste mag zijn die zich inzet voor het Wereld Natuur Fonds; een goed doel wat mij als natuur- en dierenliefhebber enorm aan het hart gaat. Samen met heel Nederland en alle DJ’s van 3FM gaan we er een hele vette week van maken!”

Jorien Renkema, 3FM-dj: “Eigenlijk is het sinds dat ik in 2009 radio ging maken altijd al mijn droom geweest om onderdeel te worden van het Glazen Huis. Nu is het zover en wat is dat een enorme eer! En dan ook nog eens voor het Wereld Natuur Fonds, een goed doel dat ik al van kleins af aan support. Het is hard nodig dat we met 3FM Serious Request in actie komen tegen klimaatverandering en ik zal zeker niet schromen om mijn ervaring als Ranger van vroeger in te zetten in de week voor kerst!”

Over 3FM Serious Request
Traditiegetrouw zet 3FM Serious Request zich in de week voor kerst in voor het goede doel, dit jaar voor het eerst voor het Wereld Natuur Fonds. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit Glazen Huis vanuit De Nieuwe Stad in Amersfoort. Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen zetten zich een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds om Zuid-Amerikaanse regenwouden te beschermen en te herstellen. Dit kan door een plaat aan te vragen, een donatie te doen of zelf in actie te komen. Als de coronamaatregelen het toelaten, wordt het samenbrengen en verbinden van mensen weer een belangrijk onderdeel van de actie en worden er op locatie allerlei activiteiten voor en met publiek georganiseerd. 

18 Comments

 1. Dat wordt dan, na lange tijd, een week lang naar 3fm luisteren……Zal de zender ook weer een goeie boost geven ivm de slechte luistercijfers van de laatste jaren……Dat wordt één week extra kerst-vakantie dit jaar, heb er nu al zin in!

 2. Het ontbreekt weer aan creativiteit. Net zoals toen wordt het nooit meer, de mensen die het toen geweldig maakte zijn er niet meer bij. Creatieve armoe is het.

 3. Het zal wel een moeilijke week worden voor de NPO 3FM-dj’s. In het Glazen Huis was het altijd de bedoeling dat de discjockeys een week lang niks mochten eten. Gezond is het niet om een week lang niks te eten.

  Het Glazen Huis is voor de generatie die op de foto staat, nostalgie. Zal de trend weer terugkomen dat basisscholen, middelbare scholen, hogescholen, universiteiten, verenigingen en bedrijven massaal uitlopen om voor het raam van het Glazen Huis te staan?

 4. Leuk! Ga ik als ouwe lul weer luisteren naar Serious Request, net als daarvoor en vooral ook kijken via ‘visual radio’ dat hier heel geschikt voor is. Ook een goed, goed doel gekozen (regenwoud Zuid-Amerika) en gelukkig geen actie voor iets over kankah. I’ll be there by the radio …!

  Succes jongens en meisje,

  DJ

  • Als het om NPO 3FM gaat is het de bedoeling om vooral jonge mensen te bereiken. Het moet niet zo zijn dat straks voornamelijk gepensioneerden luisteren naar NPO 3FM, tijdens de actie met het Glazen Huis. Anders kan de uitzending regelrecht naar NPO Radio 5 verhuizen.

   • Jij eet dan vast ook nooit meer een vlaflip, ik lekker wel, u-neh!

    DirkJe
    L
    (De return van Serious Request kan een goede streun zijn in de pijnlijke rug van de geplaagde Sharid Alles tegen wie nu een anonieme hetze wordt gevoerd die wordt aangewakkerd door het triootje Harmpje met het harpje, Arjannetje de Armeniër en Ronnie met de Ronnies en Breekspuis is dan ook nooit te beroerd om die anonieme aantijgingen verder te verspreiden. What’s new?)

    • Een feit is dat ze er gewoon allang uit had gemoeten. Of sterker nog, deze functie nooit had mogen krijgen. Geld voor meer mensen in bedrijven hoor.

   • Voor Radio 5 is er niet zo’n groot budget ingeruimd als voor 3FM. Wat onterecht is overigens. En jongeren luisteren geen 3FM en gaan dit ook niet (meer) doen.

    • Dus NPO 3FM gaat zich met de actie van het Glazen Huis, concentreren op veertigers, vijftigers, zestigers en senioren?

 5. Dom! Dit was ooit een succes maar interesseert de luisteraar niet meer. Weer een hoop geld nutteloos besteedt. Er blijft geld naar 3fm gaan wat ze beter kunnen besteden.

 6. Dit evenement had jaren geleden al moeten verhuizen naar Radio 2.

  Het glazen huis nu weer gaan doen op 3FM gaat niet werken en is wel erg creatieve armoede. Ook zal dit 3FM niet opnieuw op de kaart gaan zetten.

  En dat het goede doel, het klimaat! Het zal eens niet bij de NPO. De spreekbuis van de politiek. De propaganda voor dit nieuwe geloof (waar bepaalde mensen heel rijk van worden) draait op volle toeren. Terwijl er helemaal niets met het klimaat aarde hand is. Dit veranderd altijd! Van al die voorspellingen is er sinds de jaren 70 (toen dit verzonnen is) niet een uitgekomen. En al zou het wel zo zijn, de arrogantie van dat maar kleine groepje mensen (ze schreeuwen heel hard dus lijkt heel groot) dat hier mee bezig is dat ze denken daar wel even iets aan te kunnen doen is echt even stuitend als lachwekkend.

 7. Zou er iemand serieus geloven dat de machthebbers in Zuid-Amerika geen bomen meer omzagen omdat een paar klimaat-drammers in Nederland dat willen? Er zijn toch wel betere doelen te vinden, binnen Nederland?

 8. De eerste paar dagen zullen er wel mensen naar luisteren maar dan is het “nieuwe” er al weer van af. Vraagje, zijn er in Hilversum geen mensen meer met creatieve ideeën? Of zitten er alleen maar mensen die bang zijn voor verandering? Tegen die mensen zou ik willen zeggen, praat een met jongeren. Probeer eens een gesprek met je neefje of nichtje over muziek. Dan hoor je vanzelf dat de keuze die je nu maak op doodsoorzaak zit. Maar er is nog hoop, je kan nu nog je baan redden. (Graag gedaan)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*