‘NPO 3 wordt deels regiozender’

De coalitie is het volgens bronnen eens geworden over de toekomst van de publieke omroep.  Volgens de uitgelekte plannen moet het kwakkelende derde net vooral een regionale zender gaan worden.

Op NPO 3 moet op termijn meer regionaal nieuws verschijnen. Het betekent dat kijkers in Gelderland, straks Omroep Gelderland op NPO3 kunnen kijken. In Brabant wordt dat Omroep Brabant.

7 Comments

 1. Ik ben hier helemaal niet blij mee. In de eerste plaats voor onze toekomstige generatie. Hoezo “kwakkelend” derde net? Onafhankelijk, kritisch, creatief, vreugdevol, humoristisch, en zeer instructief, informatief en educatief. Ik zou zeggen nationaal voor landelijk, regionaal voor de streek & provincie en lokaal voor de specifieke stad of de verzameling aan dorpen. We hebben dat soort voorzieningen allemaal via de kabelexploitant. Sommigen in de politiek vonden NPO 3 zeker weer “te links” of zo? Schande! Dit begint te lijken op massa-mediale manipulatie & mennerij. Wanneer wordt het nationale censuurconvenant afgekondigd? Rechts vaardigheid heeft weinig te maken met rechtvaardigheid volgens mij. Bah, bah, en nog eens BAH!

 2. Een goede publieke omroep is van belastinggeld van iedereen en dus ook voor iedereen. Jongeren tellen daar ook in mee. Niet alleen nieuws- en informatieve programma’s.
  Dat zo’n zender moet concurreren met andere platforms die ook populair zijn bij jongeren zou juist de reden moeten zijn om zulke programma’s meer te steunen dan ordinair weg te bezuinigen.
  Mijn politieke voorkeur voor de regeringspartijen is per direct een ziedende anti stem geworden.
  EEN HELE GROTE SCHANDE!
  Is dit t begin van de complete ontmanteling van de Npo?

  • De VVD wilde destijds de volksgezondheid in handen geven van particuliere verzekeraars met winstoogmerk en marktwerking. Nu lijkt de publieke omroep aan de beurt. Het neo-liberalisme is de grootste bedreiging voor beschaving, cultuur, sociale rechtvaardigheid en universeel moreel besef aller tijden. “Halen, hebben, houden en hedonisme voor de elite”. “Wij willen (nog) meer!”. De grote, grove rest kan het rambam krijgen. Eigen portemonnee eerst, broek ophouden door je riem super strak om je middel te spannen, ook al barst je buik van rottigheid. Als het slecht met iemand gaat is dat zijn/haar eigen schuld. Profijtbeginsel in plaats van solidariteit. Egoisme verdrijft ethisch benul. Kwantiteit gaat boven kwaliteit. Wat wordt de wereld waarin wij moeten leven walgelijk!

   • Ik blijf het zeggen, hoor! Totdat ik er bij neerval. De vrijheid van de VVD is vreugde voor enkelen en verwaarlozing van velen. Private rijkdom & publieke armoede.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*